Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca - Stariņš ka, nekompetenta un agresīva LOR
Gribu padalīties ar savu pieredzi šajā ārstniecības iestādē pie ārstes Nadeždas Starinskas, jo vizīte bija drausmīga.
Devos uz pieņemšanu ar konkrētu mērķi – veikt audiometriju, lai izvērtētu dzirdes pasliktināšanos kopš 2019. gada, kā arī konsultēties par regulāru reiboni.
Pirmās vizītes daļā viņa uzvedas no sākumā pasīvi agresīvi, kas ļoti ātri pārtapa par vienkārši taisni agresīvo komunikāciju un gazlaitošanu.
Vizītes sākumā viņi vispār mani neklausījās. Mani vairākkārt pārtrauca un neļāva līdz galam izstāstīt savu situāciju. Kad informēju, ka man ir konstatēti dzirdes traucējumi, ārste sāka runāt skaļāk un drīz pēc tam paziņoja, ka ar manu dzirdi viss ir kārtībā. Tas bija pretrunā ar maniem iepriekšējiem izmeklējumiem un reālitāti: es nedzirdu kad pietuvojas mašīna, nedzirdu ko man saka pat 30 cm attālumā.
Minēju arī, ka man ilgstoši ir deguna polipi, taču pēc īsas apskates tika pateikts, ka to nav, bez jebkāda paskaidrojuma.
Audiometriju veica medmāsa. Man radās nopietnas šaubas par izmeklējuma korektumu, jo procedūra netika veikta korekti: tika ātri izmeklētas frekvences vienu reizi, kaut gan vienmēr to pārbauda 3 reizes lai izvairītos no nepatiesām atbildēm. Neskatoties uz to, netika apsvērta iespēja pārbaudīt rezultātu precizitāti, lai gan no tiem ir atkarīgs lēmums par valsts apmaksātu dzirdes aparātu piešķiršanu.
Ikdienā es nedzirdu televizoru, bieži nedzirdu, kad ar mani runā pat tuvā attālumā, un nedzirdu tuvojošās automašīnas. Tas rada reālu risku manai drošībai.
Pēc audiometrijas un atkārtotas sarunas ārstes attieksme būtiski mainījās, un tika atzīts, ka dzirde tomēr ir pasliktināta un man nepieciešami dzirdes aparāti. Šī krasā komunikācijas maiņa radīja nopietnas šaubas par profesionālu konsekvenci.
Pacientam ir tiesības uz cieņpilnu attieksmi, rūpīgu izmeklēšanu un konsekventu medicīnisku izvērtējumu. Šajā vizītē es to nesaņēmu.
Ja ārsta sākotnējais vērtējums tik būtiski atšķiras no gala secinājuma vienas un tās pašas vizītes laikā, tas liek aizdomāties par izmeklējuma un lēmumu objektivitāti.
Ir rakstīts, ka viņa itkā pasniedz arī studentiem, kas uz šī fona un viņas acīmredzamu neētisku un agresīvu uzvedību izsauc daudz jautājumu. Nenovēlu tikt pie viņas nevienam cilvēkam.
rāvjos pūstošie daudzi simti tūkstoši smadzenesvajag? nacikheroji ir tiešs drauds ekoloģijai