SmartPosti (iepriekš Itella Logistics) - Regulāri pazūd vērtīgi sūtījumi
Vēlos publiski vērst uzmanību uz ļoti nopietnu problēmu ar SmartPosti (iepriekš Itella Logistics) piegādes pakalpojumiem.
Tikai pēdējā mēneša laikā ir pazuduši 8 vērtīgi sūtījumi, kas paredzēti man un maniem klientiem. Vairākiem no šiem sūtījumiem izsekošanas informācija apliecina, ka tie ir nonākuši Latvijā, bet pēc tam to kustība apstājas un sūtījumi vairs netiek piegādāti.
Man nav saprotams, kā var gadīties, ka tik liels skaits vērtīgu sūtījumu pazūd vienā un tajā pašā piegādes posmā.
Esmu mēģinājis noskaidrot situāciju ar SmartPosti/Itella, taču saņemtās atbildes nav sniegušas skaidru informāciju par to, kur konkrēti atrodas sūtījumi un kas ar tiem ir noticis.
Šī situācija rada ne tikai tiešus finansiālus zaudējumus, bet arī būtiski kaitē manai reputācijai un uzticībai manu klientu acīs. Klientiem nav svarīgi, kurā piegādes posmā sūtījums pazudis — viņi sagaida, ka es nodrošināšu drošu un uzticamu piegādi. Regulāri pazuduši sūtījumi man rada situācijas, kurās nākas skaidroties ar klientiem, risināt zaudējumu jautājumus un uzņemties negatīvas sekas par problēmām, kuras es pats nevaru kontrolēt.
Īpaši satraucoši ir tas, ka publiski pieejamas arī citu klientu sūdzības par līdzīgām problēmām – pazudušiem starptautiskiem sūtījumiem, ilgstoši neatrastām paciņām un situācijām, kad problēmas sākas pēc sūtījuma nonākšanas Latvijā.
8 vērtīgi pazuduši sūtījumi viena mēneša laikā nav normāla situācija.
Es sagaidu no SmartPosti konkrētu skaidrojumu par to, kur pazūd sūtījumi un kā tiek kontrolēta to aprite Latvijā, nevis kārtējo formālo atbildi, ka “sūtījums tiek meklēts”.
Ja problēma netiks pienācīgi izmeklēta un netiks sniegta konkrēta atbilde, vērsīšos PTAC, SPRK un citās kompetentajās institūcijās, kā arī pieprasīšu zaudējumu atlīdzināšanu par pazudušajiem sūtījumiem.
Šāda situācija ilgtermiņā apdraud arī mana uzņēmuma reputāciju un attiecības ar klientiem, tādēļ es nevaru šo jautājumu atstāt bez pienācīgas izmeklēšanas un risinājuma.
Ja arī citiem klientiem ir bijusi līdzīga pieredze ar SmartPosti/Itella, aicinu komentāros norādīt, kas ar jūsu sūtījumiem notika un kurā piegādes posmā tie pazuda.
Ceru, ka uzņēmums beidzot sniegs konkrētu un pārbaudāmu skaidrojumu, nevis vispārīgu klientu apkalpošanas atbildi.