Rīgas namu pārvaldnieks - Loti loti slikts serviss
Iesaku visiem rūpīgi apdomāt, pirms sadarboties ar SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP)! Mūsu mājas pieredze rāda, ka 7 gadu laikā apsaimniekotājs faktiski neveic nekādus uzlabojumus, bet nauda no iedzīvotājiem tiek iekasēta regulāri. Tāpēc šobrīd mājas iedzīvotāji (dzīvokļu īpašnieki) aktīvi gatavojas savākt parakstus, lai beidzot pārtrauktu līgumu ar RNP un pārietu pie cita, kompetentāka apsaimniekotāja.
Par kritisko situāciju dzīvojamā mājā Rīgā, Brīvības gatvē 326, un RNP bezdarbību
Es, dzīvojamās mājas Brīvības gatvē 326, Rīgā, dzīvokļa īpašnieks, izsaucu galēju neapmierinātību un protestēju pret SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) daudzgadu bezdarbību mūsu mājas uzturēšanā.
Neskatoties uz to, ka iedzīvotāji regulāri un godprātīgi apmaksā visus rēķinus un veido uzkrājumus remontdarbiem, mājas tehniskais stāvoklis gadu no gada pasliktinās. Pēdējo 6 gadu laikā ir nomainīti tikai pagraba cauruļvadi par aptuveni 6 000 – 7 000 eiro, bet visā pārējā mājā netiek darīts absolūti nekas.
Galvenās problēmas un mājas stāvoklis:
Inženierkomunikācijas: Aukstā un karstā ūdens stāvvadi, kā arī kanalizācija visā mājā ir nokalpojuši savu laiku un atrodas kritiskā, avārijas stāvoklī.
Ugunsbīstama elektroinstalācija: Visā mājā un kāpņutelpās joprojām ir vecie alumīnija vadi un padomju laika drošinātāji ("prokbas"), kas rada reālu ugunsbīstamības draudu iedzīvotāju dzīvībai.
Kāpņutelpas un ieejas durvis: Lai gan ēka ir stabila "staļina" tipa celtne, kāpņutelpas ir briesmīgā stāvoklī. Ieejas durvis no Brīvības gatves puses ir sapuvušas, nenodrošina siltumizolāciju un drošību.
Jumts: Atrodas kritiskā stāvoklī.
Absurdā uzkrājumu izmantošana un plānošana:
Saskaņā ar RNP pašapkalpošanās sistēmas datiem:
Mājas uzkrājums remontdarbiem uz 2026. gada maiju/jūniju ir 32 616,72 eiro (un plānotais kopējais uzkrājums 2026.–2028. gadam sasniegs 43 320,60 eiro).
Mūsu māja ir maza – tikai 3 kāpņutelpas, ap 36 dzīvokļiem un 3–4 komerctelpas.
Neskatoties uz prāvo uzkrājumu, RNP 2026. gada plānā ir paredzējis nomainīt stāvvadus tikai 5 (!) dzīvokļos (dz. Nr. 1, 2, 5, 8, 11) par summu 4 524,00 eiro.
Rodas loģisks jautājums: kur paliek pārējā nauda? Ar šādiem tempiem mājas pamatproblēmas netiks atrisinātas pat vairāku gadu desmitu laikā, lai gan uzkrātie līdzekļi pilnībā ļautu veikt kompleksu remontu visai mājai uzreiz(karsta, auksta ūdens un kanalizācijas caurules). RNP vienkārši "iesaldē" iedzīvotāju naudu, nerīkojoties viņu interesēs.
Oficiālie iesniegumi un vēstules RNP paliek bez reālas atbildes vai rezultāta.