Stell Holding - Sūdzība par mantiska kaitējuma nodarīšanu nekustamā īpašuma darījumā.
Vēršos ar sūdzību par nekustamā īpašuma mākleres Stellas Naļivko no Stell-Holding rīcību, kuru uzskatu par negodīgu, maldinošu un profesionālās ētikas principiem neatbilstošu.
Sadarbības laikā saistībā ar nekustamā īpašuma iegādi regulāri tika sniegta nepatiesa un pretrunīga informācija. Māklere vairākkārt manam advokātam nosūtīja novecojušus un neatbilstošus līgumus par īpašumtiesībām un pārbūvi (iespējams “nejauši”), kas būtiski kavēja darījuma virzību un radīja maldinošu priekšstatu par īpašuma juridisko statusu.
Paļaujoties uz māklera sniegto informāciju, man radās finansiāli izdevumi 400 EUR apmērā, tostarp:
• izdevumi par nekustamā īpašuma novērtēšanu;
• izdevumi par pilnvaras pirkuma sagatavošanu.
Vēlāk atklājās, ka īpašumam nav sakārtoti pārbūves dokumenti, lai gan mākleris apgalvoja, ka dokumentācija tiek kārtota. Process tika nepamatoti vilcināts ilgstošā laika periodā, sniedzot atkārtotus solījumus bez reāla rezultāta.
Darījuma beigās tika paziņots, ka pārdevējs esot pārdomājis īpašuma pārdošanu un devies uz ārzemēm. Tomēr, apsekojot īpašumu klātienē, bija redzams, ka tajā kāds dzīvo, savukārt, pārbaudot informāciju zemesgrāmatā, konstatēju, ka īpašumam jau ir cits īpašnieks.
Ņemot vērā iepriekš minēto, uzskatu, ka māklera rīcība:
• bijusi apzināti maldinoša;
• radījusi man finansiālus zaudējumus;
• neatbilst godīgas komercprakses un profesionālās atbildības principiem.
Pirms sadarbojaties ar Stella Naļivko, kura darbojas gan kā mākleris, gan kā uzņēmuma Stell-Holding īpašniece, iesaku rūpīgi izvērtēt riskus. Mana pieredze liecina par vilcināšanu un finansiāliem zaudējumiem bez darījuma rezultāta.