Rīgas austrumu klīniska universitātes slimnīca - Gaļina Jukšinska radiologs diagnosts - Drausmīga attieksme

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca – radiologs-diagnosts Gaļina Jukšinska

Vizītes laikā ārstes attieksme bija bravūrīga un pavēlnieciska, radot sajūtu, ka esmu kaut ko nepareizi darījusi. Kabinetā ienākot, man tika pavēlēts nekavējoties iesniegt dokumentus. Kad vēlējos precizēt jautājumu par tiem, ārste aizrādīja, ka “pati visu sapratīs”.

Tālāk man tika strikti norādīts nerunāt, novilkt kreklu un apgulties uz kušetes tieši tajā pozā, kā ārste to prasīja. Mēģinot ko pārjautāt, atbildē saņēmu asu aizrādījumu, lai jautājumus neuzdodu. Vizītes laikā ārste turpināja izteikties pavēles formā (“pagrieziet roku”, “nogulieties citādi” utt.).

Kad ārste pieprasīja iepriekšējo izrakstu, es to iedevu, bet izrādījās, ka viņa iepriekš apgalvoja, ka visu saprot, lai gan faktiski aprakstu nebija pat izlasījusi.

Vizīte noslēdzās ar dziļu vilšanos par ārstes attieksmi un komunikācijas stilu. Man ir grūti saprast, kā speciālists ar šādu uzvedību var gadiem strādāt onkoloģijas centrā, kur pacientiem nepieciešama īpaša iejūtība un profesionāla pieeja.