Lidl - 20 kg smagumu celšana
Es gribēju tur strādāt, bet man pateica ka man būs regulāri celt 20 kg smagumus.
Lai gan fiziskās spējas var atšķirties individuāli, regulāra un nepārtraukta smagu kravu celšana var būt kaitīga jebkura cilvēka veselībai, īpaši ilgtermiņā. Tas var radīt nopietnas muguras, locītavu un citu Veselības problēmu risku.
Darba devējam ir pienākums nodrošināt drošu darba Vidi visiem darbiniekiem. Tas ietver arī ergonomiskus darba apstākļus un atbilstošu aprīkojumu smagu kravu pārvietošanai.
Darbiniekam ir tiesības atteikties veikt darbu, kas ir acīmredzami bīstams viņa veselībai.
Ja šāda situācija turpinās un darba devējs nerisina problēmu, darbiniecei noteikti vajadzētu apsvērt iespēju vērsties valsts darba inspekcijā, lai aizstāvētu savas tiesības un veselību.
Jaunām sievietēm liekot celt 20 kg, šāda attieksme pret darbiniekiem ir pielīdzināma verdzībai un ekspluatācijai.
Tad nestrādā tur, kur kaut kas ir jāceļ. Būs sievietes, kuras gana viegli ar šo darbu tiks galā. Atšķirībā no citiem tīkliem, lidlam ir arī elektriskās roklas, lai darbu varētu paveikt daudz vieglāk.
Un par ko ir sūdzība? Par to, ka Jūs pabrīdināja un deva iespēju izvēlēties strādāt vai nestrādāt šādu darbu?
Paskaties, ko "Ļenka 50 gram" sarakstījusi psiho tēmām..
Vai nav dīvaini, ka jūs sakat cilvēkiem celt smagumus, lai jaunās sievietes meitenes atteiktos no jūsu darba?
Ja Lidl pieprasa regulāri celt 20 kg smagumus sievietēm bez pamatojuma un alternatīvu risinājumu nodrošināšanas, tas varētu tikt uzskatīts par darba tiesību pārkāpumu un diskrimināciju.
Man rodas iespaids, ka viņi vēlas, lai darbinieks ciestu. Viņiem ir svarīgi, lai cilvēks ciestu.
Visi ir bagāto cilvēku vergi, kuri no nesodāmības un izlaidības vairs nezina, kā ņirgāties par vienkāršajiem cilvēkiem. Pašreizējā darba attiecību sistēma ir absolūti bezjēdzīga, kas vienkārši izsūc no cilvēka resursus un padara cilvēku par vergu. Tas nav par darbu, tas ir par varu un manipulācijām, lai mēģinātu padarīt cilvēku par vergu un visādi apspiestu cilvēku.
Jau ir apnicis klusēt...