SIA "Kacītis" Reģ.Nr.40203449937 - Negodprātīgs uzņēmējs

Vēlos dalīties savā pieredzē ar šo uzņēmumu, lai citi darba meklētāji varētu pieņemt informētu lēmumu.
Šajā uzņēmumā nostrādāju vienu mēnesi. Pēc darba attiecību izbeigšanas man netika izmaksāta visa darba alga.
Vairākas dienas pēc kravas automašīnas nodošanas darba devējs paziņoja, ka plāno ieturēt 100EUR par it kā bojātu saules sargu un atsūtīja attēlu ar it kā redzamu bojājumu. Aplūkojot attēlu es nekādu bojājumu nekonstatēju, tāpēc palūdzu vēl fotogrāfijas, kuras, protams, man netika atsūtītas.
Transortlīdzekļa nodošanas brīdī netika sastādīts nodošanas - pieņemšanas akts un netika izteiktas nekādas pretenzijas par bojājumiem. Vēlāk darba devējs norādīja, ka bojājumu esot pamanījis jau agrāk, taču par to mani nav informējis, norādot, ka gaidīja manu atzīšanos. Pēc automašīnas nodošanas transportlīdzekli izmantoja arī pats darba devējs.
Es nepikritu šim ieurējumam un uzskatu, ka situācija tika risināta negodprātīgi. Veselu nedēļu centos panākt atlikušo darba algas izmaksu. Ir vēl daži fakti par atalgojumu. Stājoties darbā tika norunāta samaksa 70EUR uz netto (uz rokas). Parakstot līgumu, tika norādīts, ka man maksās minimālo algu 680 EUR no kuriem ieturēs nodokļus un pārējo izmaksās kaut kā savādāk. Pēc nedēļas beidzot saņemu otru algas daļu par it kā auto riepām, ar kurām man vispār nekāda sakara nav. Tas radīja man jautājumus par maksājumu noformēšanas kārtību.
Aicinu ikvienu, kurš apsver darbu šajā uzņēmumā, rūpīgi iepazīties ar darba nosacījumiem un saglabāt visu dokumentāciju par transportlīdzekļu nodošanu un darba algas aprēķiniem.

š