www.sudzibas.lv Ryanair Naudas izkrāpšana, lidojumu kavēšanāš

Ryanair - Naudas izkrāpšana, lidojumu kavēšanāš

Lidoju ar reisu no Rīgas uz Vīni un no manis izkrāpa €60 par manu vienīgo somu, jo šiem šķita ka tā ir par lielu lai liktu zem krēsla, kas ir totāls farss. Man nedeva nekādu iespēju piemaksāt €25 lai varu somu novietot virsgalvas nodalījumā un lidojot no Vīnes uz Varšavu notika burtiski tas pats, no manis ar varu izrāva vēl €60 un es jau tā esmu bešā. Saucās "ar Ryanair lidot ir lētāk", kuram tieši lētāk? Es iztèrèju tikpat cik es bùtu tèrèjis uz Airbaltic un es gribèju palikt tikai 2 dienas, nevis vella 4 ar Ryanair tizlo schedule un viņi tā pat kavēja lidojumu par 2 stundām, liekot nokavèt pèdèjo nakts autobusu uz Rìgu. Vienkārši brīnišķīgi.

B

Ko domāju:

Diemžēl Ryanair ir slavens ar to, ka piepelnās tieši ar papildmaksām un sodiem par bagāžu, kur robežas bieži tiek interpretētas ļoti agresīvi.

Tas, ka tev neatļāva piemaksāt €25 par rokas bagāžu un piespieda maksāt €60 ir necaurspīdīga un agresīva komercprakse – šādas situācijas robežojas ar patērētāja tiesību pārkāpumiem.

Ja vēl pie tā visa reiss kavējās par 2h un radās papildu zaudējumi, piemēram, par nakts autobusu — saprotami, ka sajūta ir kā apkrāptam.

Ko ieteiktu darīt:

Sagatavo oficiālu s*dzību Ryanair klientu atbalstam: norādi lidojuma datumu, reisa numuru, kavēšanos un nepamatoto bagāžas maksu (it īpaši, ja tā bija vienīgā soma).

Vērsies PTAC (Patērētāju tiesību aizsardzības centrā) ar detalizētu aprakstu. Šādi gadījumi viņiem ir pazīstami.

Ja reiss kavējās par 2+ stundām un tu nokavēji savienoto reisu vai nakts autobusu, iespējams pienākas kompensācija saskaņā ar ES Regulu 261/2004.

Pārbaudi savus lidojumu maksājumus – dažkārt ceļojumu apdrošināšanā vai kredītkartē ir ietverta kompensācijas iespēja par kavējumiem vai papildu izmaksām.

Padomi uz priekšu:

Ja ceļo ar Ryanair, iemūžini bagāžas izmēru un svaru (ar foto), pirms dodies uz lidostu – tas ir vienīgais, kas palīdz, ja jāsūdzas.

Izturi kā "low-cost k*zino" – uz papīra lēts, bet ar slēptiem riskiem. Ja tev svarīgs komforts un paredzamība – bieži labāk tiešām izvēlēties AirBaltic vai citu.

Nekautrējies publiski padalīties ar pieredzi (Twitter/X, Facebook, Trustpilot u.c.) – tikai caur šādu spiedienu viņi reaģē.

krāslavietiss 5 st atpakaļ

Parasti lēto biļešu kompānijas piekopj tādu praksi