Rīgas Dzemdību Nams - Neadekvāta attieksme, pacientu iedalīšana
Šodien devos uz pirmreizēju konsultāciju pie vecmātes Brigitas Grīnbaumas. Nezinot ko sagaidīt no dzemdībām vai visa procesa kopumā es cerēju uz atbildēm un veiksmīgu komunikāciju. Redzēju, kā vecmāte sirsnīgi atvadās no savas iepriekšējās pacientes, taču, kad es ienācu kabinetā, tad mani sagaidīja auksta attieksme. Vairāki momenti pilnīgas klusēšanas un sagaidīts tas, ka es vadīšu sarunu, esot maksimālā apjukumā. Daudz asu un nekompetentu komentāru par manis uzdotajiem jautājumiem, nievājoša attieksme un ne mazākā interese ar mani saprasties. Jautājot par ūdens dzemdībām un kā man nāktos būt pozicionētai saņemu tādu atbildi kā “man vienalga kādā pozīcijā tu dzemdē, kaut vai četrrāpus, bet man galvenais, lai tu piedzemdē” un citi šim līdzīgi teksti. Beigu beigās es izeju no kabineta, netiekot silti izvadīta kā iepriekšējā paciente, bet gan tika vērots kā es savācu savas mantas un dodos ārā. Ticu, ka citi ir piedzīvojuši labu pieredzi ar šo vecmāti, jo izskatās, ka kaut kādas nepatikas dēļ viņa cerēja, ka es viņu neizvēlēšos par savu vecmāti. Kopumā traģiska pieredze grūtniecei 6.mēnesī. Apzinoties, cik šis ir ietekmējams laika periods būtu sagaidāms, ka sieviete vecmātes profesijā, tomēr spētu uzturēt kompetentu attieksmi, īpaši, kad es esmu gatava slēgt līgumu un maksāt naudu par sadarbību.