Sods par pārvestu pasažieri autobusā bez biļetes

Autobusa vadītājs bez biļetes veda uz darbu paša iestādē strādājošu darbinieku. Kontrole uzrakstīja aktu, pasažieris bez soda naudas nopirka biļeti, bet vadītājam draud naudas sods. Biļetes vērtība pat nebija 1. EUR. Mans jautājums: ''Cik liels naudas sods pienākas vadītājam par šo pārkāpumu?''

A AVENE OLLERTON 21.12.2015

Atbildes (1)

Pacco_al 27.01.2016

Dīvaina situācija un tas noteikti nav Rīga, bet gan vai nu kādā no piepilsētas autobusu līnijas uzņēmumiem vai ārrīgas.
Situācija ir absurda savā būtībā, jo noteikti pastāv iekšējie dokumenti, kas nosaka to, vai uzņēmuma darbinieki uz darbu drīkst braukt bez maksas, vai ne, jeb viņi pērk biļetes, kuras pēc tam tiek kompensētas. Cik es zinu šādi sodi varētu būt atrunāti atkal tikai iekšējos "Darba kārtības noteikumos", kurus darbinieks, paraksta uzsākot darb attiecības.
Taču, lai šādu sodu ieturētu no algas nepietiek ar to vien, ka tādi ir "Darba kārtības noteikumi" tāpat ir nepieciešam darbinieka piekrišana (katrai reizei).

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes