Izmeta no darba un nesamaksāja

Es godīgi strādāju, bet mani izmeta no darba un nesamaksāja algu. Firmas īpašnieks iepriekš sarunāja ar darbiniekiem, ka ja es iešu sūdzēties uz valsts darba inspekciju lai viņi stāsta ka es šo mēnesi nestrādāju un mani atlaida par to. Ko lai dara?

P Pelnruskite 22.08.2012

Atbildes (10)

F Flips 23.08.2012

Ej uz valsts darba inspekciju:) Vini vares stastit ko grib :)

O OOps 23.08.2012

Līgums ir?

P Pelnruskite 23.08.2012

Līgums ir un konta izraksts no bankas arī ir. Es uztraucos, kā es varēšu pierādīt ka es tiešām strādāju un šis krāpnieks nepateiks, ka alga ir neizmaksāta tāpēc, ka es kaut ko nozagu vai nestrādāju vai vēl kaut kas. Starp citu, līgumā ir punkts par pilnīgu materiālo atbildību par biroja tehniku. Problēma ir darba devēja cūcīgajā personībā, viņš ir mahināciju izdomātājs un pieredzējis krāpnieks, tāpēc man ir ļoti vajadzīgi zinošu cilvēku padomi.

F Flips 25.08.2012

Kas pa firmu?

P Pelnruskite 25.08.2012

Mazā firmiņa, priekšnieks-firmas īpašnieks un divi darbinieki bija palikuši (iepriekš bija četri ieskaitot mani). Nosaukumu pagaidām neminēšu, jo nav vēl pierādīts ka man nesamaksāja, bet ja man izdosies dabūt savu naudu tad noteikti uzrakstīšu visu par šo uzņēmumu ar visiem vārdiem, uzvārdiem un firmas nosaukumu. Man ļoti nepaveicās - iepriekš strādāju lielos un uzticamos uzņēmumos un nekad nedomāju ka man kādreiz kāds neizmaksās algu. Arī firmas īpašnieks no sākuma pielietoja psiholoģijas zināšanas un izlikās pieklājīgs cilvēks, sākumā arī alga tika izmaksāta, bet vēlāk es sapratu, ka vinš ir cilvēks bez sirdsapziņas, melis un krāpnieks, kas dzīvo uz citu rēķina. Un bijušie kolēģi ir gatavi darīt da jebko lai saglabātu savu darbavietu.

S Savio 25.08.2012

Kā topošais personāla speciālists varu pateikt to, ka, lai darbinieku atlaistu, ir nepieciešams pamatojums tam un pie tam rakstisks. Tas viss ir atrunāts LR Darba likumā, un ja nemaldos, tad 100 vai 101 pants atbild par atlaišanu. Un darba līgumam jābūt uzteiktam rakstiski, nevis mutiski. Ir 11 gadījumi, lai uzteiktu darba līgumu tavas vainas dēļ.

Un pie jebkada parkāpuma darba devējam obligāti ir jāpieprasa paskaidrojums. Ja tāda nav, tad viņam nav iemesls tevi apbižot.

Protams ir vairāki darba tiesisko attiecību uzteikšanas iemesli, piemēram štatu samazināšana. Bet arī tadā gadījumā darba devējam tev ir jaiesniedz rakstisks paskaidrojums, kapēc atlaiž tieši tevi, nevis kādu citu. Iemesli var būt dažādi, piemeram, izglītības līmenis, klientu atsauksmes vai tml lietas.

S Savio 25.08.2012

Vai varētu uzzināt par ko tieši tu tur stradāji.?

P Pelnruskite 26.08.2012

Rakstiskā atlaišanas pamatojuma nav. Strādāju par programmētāju.

F Flips 26.08.2012

Un ko programmētājs var nozagt? :) Nebaidies un ej uz darba inspekciju :)

P Pelnruskite 27.08.2012

Atklāju šādu faktu - aiz šī krāpnieka stāv politiķi. Tas arī visu izskaidro - kāpēc nesūdzās nedz klienti, nedz arī bijušie darbinieki. Šim uzņēmējam drīkst darīt visu, ko viņš tik vēlas. Ceru ka mani nesadurs ar nazi kāds bomzis par 10 latiem, jo šī ir ļoti izdevīgs veids kā nemaksāt parādus. Paldies visiem par atbalstu, bet šī ir galīgi bezcerīga situācija. Vienīgi varu ieteikt NEKAD neiet strādāt uz maziem, aizdomīgiem uzņēmumiem.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes