Mūsa Mežciems - Kā Mākam - Tā Slaucam
Nodevu Jeep automašību Mūsa Mežciems virsbūves remontam Kasko apdrošināšanas lietā. Pie nodošanas, virsbūves meistars piedāvāja salabot jau senu skrāpējumu par papildus piemaksu 100eur, jo šī detaļa tā vai tā būs jāiekrāso, lai krāsas toņi neatšķirtos. Piekritu un vienojāmies.
Papildus, pirms devos prom no autosalona, automašīnas garantijas ietvaros, pieteicu automašīnu Mūsa Mežciems servisā hibdrīdsistēmas un akumulatoru pārbaudei, jo sniedzamais attālums ir krietni samazinājies arī vasaras apstākļos, braucot pilsētas režīmā un bez kondicioniera. Lūdzu lai noskaidro kas par vainu. Esmu informēts ka pie 70% akumulatoru degradācijas, ražotājs to var mainīt garantijas ietvaros.
Pēc vairāk nekā 2 nedēļām, auto esot gatavs. Un te sākas pats interesantākais.
Saņemu zvanu, kurā mani informē par to ka par aakumulatoru stāvokļa izdruku būs jāpiemaksā 175eur. Esmu pārsteigts jo automašīnu pieņēma uz garantijas pārbaudi un mani neviens neinformēja par gaidāmajām izmaksām. Kad šo viņiem paziņoju, darbinieks nosmēja un teica, ka tomēr nebūšot jāmaksā, jo sakārtošot iekšienē.
Ieradoties pakaļ autmašīnai, devos sākumā pie virsbūves nodaļas. Aplūkojām auto un saņemu jautājumu, vai viss apmierina - uz ko atbildu ka jā, jo šķiet, sakrāsots labi. Tad nākamā frāze no darbinieka mani atkal pārsteidz - būšot jāpiemaksā ne tikai par to vietu, kuru jau esmu gatavs piemaksāt, bet vēl par jaunu detaļu, par kuru vspār nebija ne ruāts par krsošanu, ne tai bija defekti. Tieši otrādāk, pirmajā dienā atstājot automašīnu, tiku informēts, kur būs iespējam toņu pāreja un vienojāmies ka tur neko nedarīsim.
Kad izrādīju savu sašutumu, tad virsbūves nodaļas darbnieiks izteicās sekojoši - "piespiest maksāt Jūs nevaram, bet vajadzētu, jūs taču saprotiet pats!".
Tad izstāstīju arī par otras nodaļas pieprasītajām piemaksām un par to, ka, vērsīšos pie priekšniecības. Ar to pietika un man apstiprināja, ka jaunā piemaksa vairs nav nepieciešama.
Ar šo es vēlos visus brīdināt, nekļūstiet par slaucamām govīm, jo, acīmredzami, es biju unikāls gadījums, jo pieteicu remontus 2 dažādās nodaļās vienlaicīgi, kur katrai ir vēlme beigās kaut ko papildus noslaukt. Dārgie tautieši, nekļūsim par slaucamām govīm Mūsa Mežciemam.
Šī fakta dēļ, šis ir mans pēdējais apmeklējums šajā kantorī. Manuprāt, uzņēmuma moto varētu skanmēt šādi: Kā mākam, tā slaucam.
Kauns!