Ginekologs Bārbale-Mālniece Jolanta - Nekvalitatīva dzemdību aprūpe un slikta komunikācija
Vēlos aprakstīt savu pieredzi dzemdībās Bulduru slimnīcā, īpaši saistībā ar galvenās ārste-ginekoloģes Jolantas Bārbale-Mālnieces rīcību un komunikāciju.
Slimnīcā ierados ar dzemdību pazīmēm un lielu dzemdes kakla atvērumu. Mani uzņēma medmāsa, kura ap pulksten 5.00 no rīta apsēdināja mani uz ginekoloģiskā krēsla kardiotokogrāfijas veikšanai. Šajā neērtajā pozā ar paceltām kājām biju spiesta atrasties aptuveni vienu stundu, kamēr notika ilgstoša iztaujāšana par dzīvesvietu, izglītību un darbu, neskatoties uz to, ka biju šīs slimnīcas paciente un grūtniecība tika uzraudzīta šeit. Pēc šī perioda kontrakcijas būtiski pavājinājās.
Ap pulksten 9.00 mani apskatīja ginekoloģe Jolanta Bārbale-Mālniece, kura izteica neapmierinātību ar dzemdību progresu un norādīja, ka esam ieradušies pārāk agri, uzsverot, ka dzīvojam netālu no slimnīcas. Sarunā tika lietoti komentāri par to, ka valsts nemaksā par pacientēm, kuras ilgstoši atrodas nodaļā. Tika paziņots, ka slimnīcu atstāt nav iespējams, un ka atkārtota uzņemšana notiktu tikai citēju: “kad no acīm birtu zvaigznes”.
Dzemdību gaitā, lēna atvēruma dēļ, lūdzu iespēju izmantot fitbolu, taču ārste norādīja, ka tas esot sliktākais risinājums un ka man jāguļ uz sāniem un jāgaida kontrakcijas. Vēlāk cita medmāsa piedāvāja fitbolu un norādīja, ka iepriekš teiktais nav uzskatāms par nopietnu aizliegumu. Šī pretrunīgā informācija radīja nedrošību un neuzticēšanos sniegtajai aprūpei.
Tāpat tika izteikts, ka gadījumā, ja līdz noteiktam laikam dzemdības neprogresēs, tiks veikta dzemdību ierosināšana un augļūdeņu pūšļa atvēršana, neskatoties uz to, ka šādu iejaukšanos iepriekš nevēlējos un par to informēju personālu.
Pašu dzemdību laikā ginekoloģe Jolanta Bārbale-Mālniece pie manis neieradās. Aprūpi nodrošināja vecmāte, kura vienlaikus bija atbildīga par divām dzemdību palātām. Papildus tam uzņemšanas laikā tika ievietots ļoti sāpīgs intravenozais katetrs, kas, iespējams, tika veikts tehniski nepareizi.
Kopumā piedzīvotā attieksme, komunikācijas tonis un aprūpes organizācija neatbilda profesionālas, cieņpilnas un pacientcentrētas dzemdību aprūpes standartiem. Šīs pieredzes dēļ iesaku rūpīgi izvērtēt sadarbību un līguma slēgšanu ar minēto ārsti.
Smadzenesvajag? naciklopiem iesaka sildīties ar vibratoriem:D