www.sudzibas.lv Gatves Lofti Sliktā kvalitāte, nestrādājošie lifti, nolietotas koplietošanas telpas, apsaimniekotāja nedarbi

Gatves Lofti - Sliktā kvalitāte, nestrādājošie lifti, nolietotas koplietošanas telpas, apsaimniekotāja nedarbi

Dzīvoklis kā suņu būda, lai tikai pārnakšņotu – tas ir ok! Bet kā ar plāniem uz nākotni? Dzīvot ar bērniem ēkā, kur tuvākos 3+ gadus notiks remontdarbi, bet vēlāk ēkas inženiertehniskie risinājumi tāpat neļaus nodrošināt normālu mikroklimatu dzīvoklī!? Mūsdienās visi caur rozā brillēm rūpējas par veselību un dzīves kvalitāti, bet tālāk par savu degunu neredz un neprot salikt kopā 1 un 1.

Man patīk, ka cilvēki atzīstas savā nekompetencē un, bez prastas finanšu gramatikas un jebkādām tehniskām zināšanām, uzslavē "Gatves Lofti" projektu. Uzslavē zemus apkures rēķinus energoefektīvā ēkā (kur gan citur, ja fasāde ir siltināta?), bet neredz (vai slēpj?) pastāvīgās izmaksas par remontiem, kas tiek segtas no mājas uzkrājumu fonda?

Cik īpašnieku pirms iegādes konsultējās ar sertificētiem speciālistiem, bet pēc iegādes vispār izlasīja pirkuma līgumu un veica savu remontu atbilstoši saskaņotajam būvprojektam?

Diemžēl mūsu mājā valda visatļautība: kamēr viens patvaļīgi veic remontdarbus neatbilstoši saskaņotajam būvprojektam, nelegāli pieslēdzot siltās grīdas pie centrālās apkures sistēmas, cits vienkārši piesavinās daļu no koplietošanas telpām un bezatbildīgi urbj caurumus kopīpašumā esošajā jumtā. Un tad vēl ir tie, kas neprot atšķirt vecu pasažieru liftu ar kravnesību līdz 600 kg no kravas lifta un turpina iznīcināt pasažieru liftus ar būvgružiem. Kā rezultātā no mūsu kopējā mājas uzkrājumu fonda tiek tērēti tūkstošiem eiro to remontam.

Īstais kravas lifts stāv atslēgts kopš ēkas nodošanas ekspluatācijā: attīstītājs pēdējā brīdī nolēma to nelabot (vai arī pats to ir sačakarējis, veicot savus būvdarbus) un vienkārši nolika pirmos pircējus faktu priekšā.

Kāpēc iedzīvotāji klusē par vairākām oficiāli fiksētām liftu problēmām un to remontiem (pēdējais vispār ir "bomba" – 2500 eiro par 2 no 4 liftu remontu!)? Par to, ka bieži uzkaras ("nogļuko") vārtu sistēma? Ka iekštelpu durvīm ir nolietota furnitūra un no "Teika Plaza" puses tās jau vairāk nekā nedēļu stāv atvērtas? Būtu godīgi tad jau publicēt šeit rēķinus pilnā apmērā, nenogriežot piezīmes par kārtējām remonta izmaksām, kas tiek apmaksātas no mājas uzkrājumu fonda.

Varbūt jums ir atzinums par izbūvēto sienu atbilstību projektam? Man gan ir attīstītāja parakstīta vēstule, kurā atzīti būvniecības trūkumi (saskrāpēts stiklojums, sajauktas ūdens padeves caurules, skaņas izolācijas trūkums sienās).

Tāpat mani sajūsmina uzslavas par lēto apkuri no projektā vismazākā un lētākā dzīvokļa īpašniekiem – vai tāpēc vienā no demo dzīvokļiem attīstītājs sēž ar papildu gaisa sildītāju? Un kā ar tiem "bomžiem", kas gulēja foajē un par kuriem 1.stāva īpašnieki sūdzējās kopsapulcē?

Es jau vispār klusēju par to, kā attīstītājs izmantoja savas balsis, lai atļautu vienam īpašniekam piesavināties daļu no koplietošanas gaiteņa, kā arī ļautu urbt caurumus jumtā (lai vismaz 1 no 120 dzīvokļiem būtu dabiskā ventilācija), kas ir mūsu visu kopīpašums.