Elmārs Kukjans no Kukyan Hair Bar - Mērķtiecīgs matu bojājums un seksuālo robežu pārkāpšana
Vēlos brīdināt par neprofesionālu un neadekvātu pieredzi pie friziera Elmāra salonā Kukyan Hair Bar.
Jau vizītes sākumā norādīju, ka mani mati kļuvuši sausāki un trauslāki, un viena šķipsna ir nolūzusi. Elmārs to apskatīja un apgalvoja, ka mati esot “ļoti poraini”, taču nekādu sausumu viņš neredzot. Par nolūzušo šķipsnu viņš paziņoja, ka tas noteikti esot balināšanas rezultāts, lai gan mana dabiskā matu krāsa ir tumša un vienīgā šķipsnu balināšana bija 2024. gada pavasarī uz īsiem matiem, kas sen ir atauguši.
Krāsošanai viņš izmantoja tieši to pašu toni, kas man jau bija no iepriekšējās koloristes, taču nesaprotamu iemeslu dēļ nolēma izmantot lampu. Rezultāts bija ļoti slikts — nākamajā mēnesī mati kļuva tik sausi, ka pēc mazgāšanas nebija iespējams tos pat minimāli ieveidot. Tikai pēc tam uzzināju, ka Elmārs pat nav kolorists; viņa specializācija ir īso vīriešu matu griezumi, nevis krāsošana.
Papildus neprofesionālajam darbam vizītes laikā piedzīvoju arī vairākas absolūti nepieņemamas uzvedības epizodes. Krāsošanas laikā Elmārs atkārtoti piespieda savus dzimumorgānus man plecā, kas radīja ļoti nepatīkamu un nepieļaujamu situāciju. Viņš arī uzdeva daudz pārāk personīgus jautājumus — par manu privāto dzīvi un vai šobrīd esmu attiecībās. Vizītes beigās, mazgājot matus, viņš sāka masēt man ausis bez jebkādas piekrišanas, kas nav standarta procedūra un bija nevēlams fizisks kontakts. Vajag pieminēt ka tajā brīdī salonā nebija ne citu klientu, ne citu meistaru apkārt.
Šī pieredze viennozīmīgi pārkāpa gan profesionālās robežas, gan personīgās drošības sajūtu.