DARIA KOROBKO - Īrniece

Sveiki!

Vēršu uzmanību uz savu pieredzi ar Ukrainas pilsoni DARIA KOROBKO, kura īrēja no manis dzīvokli.

Jau īres attiecību sākumā radās problēmas ar līgumā noteikto maksājumu savlaicīgu veikšanu. Tika norādīts, ka maksājumi tiks veikti nekavējoties pēc algas saņemšanas. Ņemot vērā situāciju Ukrainā un vēloties izturēties pret šo situāciju ar sapratni, sākotnēji piekritu maksājumu atlikšanai.

Tomēr turpmākā gada laikā līgumā noteiktie maksājumi regulāri netika veikti noteiktajos termiņos. Kā iemesli tika minēta algas kavēšanās, darba vietas maiņa un citi apstākļi. Lai gan vairākkārt centos būt pretimnākošs un situāciju risināt savstarpēji saprototies, maksājumu kavējumi turpinājās.

Tuvojoties īres līguma termiņa beigām, netika veikti īres un komunālo pakalpojumu maksājumi par aptuveni trim mēnešiem. Ņemot vērā izveidojušos situāciju, nolēmu īres līgumu nepagarināt.

Šī gada oktobrī mūsu īres attiecības beigsies. Diemžēl mana līdzšinējā pieredze ir bijusi saistīta ar ilgstošiem maksājumu kavējumiem un ievērojamām neērtībām, tādēļ vēlos ar šo pieredzi dalīties arī ar citiem dzīvokļu īpašniekiem.

Aicinu citus izīrētājus rūpīgi izvērtēt potenciālo īrnieku maksātspēju, līgumā skaidri noteikt maksājumu termiņus un sekas maksājumu kavējumu gadījumā, kā arī saglabāt rakstiskus pierādījumus par visām vienošanām un veiktajiem vai neveiktajiem maksājumiem.

Ceru, ka mana pieredze palīdzēs citiem izvairīties no līdzīgām situācijām. Esiet uzmanīgi un rūpīgi izvērtējiet īrniekus pirms īres līguma noslēgšanas!

W