Clean Control - Darbinieka neapmierinātā un aizkaitinātā attieksme
Labdien!
Vēlos vērst jūsu uzmanību uz nepatīkamu situāciju, ar kuru šodien saskāros tc Akropole Riga. Runa ir par Clean Control nodaļu, kur atrodas arī atslēgu izgatavošanas punkts. Virs nodaļas ir redzama izkārtne ar atslēgas simbolu, un aiz letes ir izvietoti atslēgu stendi, tāpēc pircējam ir pilnīgi saprotami vērsties tur ar jautājumu.
Šodien piegāju pie darbinieces un pieklājīgi pajautāju, vai uz vietas ir meistars, kurš var palīdzēt ar atslēgas izgatavošanu. Tā vietā, lai vienkārši paskaidrotu situāciju, es saņēmu acīmredzami aizkaitinātu un nelaipnu attieksmi. Darbiniece demonstratīvi sāka rādīt ar pirkstu uz darba sludinājumu, kas bija piestiprināts pie sānu sienas. Šis sludinājums neatrodas vietā, kur tas uzreiz piesaistītu klientu uzmanību, tāpēc es to vienkārši nebiju pamanījusi.
Es mierīgi paskaidroju, ka sludinājumu nebiju ievērojusi, jo manu uzmanību piesaistīja izkārtne ar atslēgas simbolu un aiz letes redzamie atslēgu stendi, tāpēc arī vērsos pie viņas ar jautājumu. Tomēr pēc mana paskaidrojuma darbinieces attieksme kļuva vēl aizkaitinātāka - viņa turpināja norādīt uz sludinājumu un runāja nelaipnā tonī.
Es saprotu, ka darbiniekiem nākas daudzkārt atbildēt uz vieniem un tiem pašiem jautājumiem, taču tas nedrīkst ietekmēt attieksmi pret klientiem. Katrs pircējs konkrētajā situācijā ir pirmo reizi un nav spiests pamanīt visus paziņojumus, īpaši, ja tie nav novietoti tieši pie letes.
Lūdzu pievērst uzmanību klientu apkalpošanas kvalitātei un pārrunāt ar darbiniekiem profesionālas un cieņpilnas komunikācijas standartus. Darbinieki ir uzņēmuma seja, un rupja vai aizkaitināta attieksme atstāj ļoti negatīvu iespaidu un kaitē uzņēmuma reputācijai.