www.sudzibas.lv Alandma SIA Nekvalitatīvi uzstādīta ūdensapgādes iekārta un atteikšanās uzņemties atbildību

Alandma SIA - Nekvalitatīvi uzstādīta ūdensapgādes iekārta un atteikšanās uzņemties atbildību

Vēlos publiski aprakstīt savu negatīvo pieredzi ar SIA “ALANDMA” un uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Uģi Čukuru.

gada augustā SIA “ALANDMA” manā īpašumā veica dzīvojamās ēkas ārējā ūdensvada tīklu ierīkošanas darbus un uzstādīja ūdensapgādes vadības iekārtu. Par pakalpojumu samaksāju 607,22 EUR.

Uzstādīšanas laikā uzņēmuma pārstāvis norādīja, ka iekārta ir hermētiska un ūdensizturīga, kā arī piemērota uzstādīšanai konkrētajā vietā. Vienlaikus tika veikti darbi, lai aka nepārplūstu, un pēc uzņēmuma ieteikuma es pats ierīkoju papildu drenāžu.

Nepilnu divu gadu laikā iekārta pārstāja darboties. Pēc demontāžas tika konstatēts, ka iekārtas elektronikas nodalījumā ir iekļuvis ūdens. Aka šajā laikā nebija pārplūdusi un iekārta nebija atradusies zem ūdens. Pēc maniem novērojumiem ūdens iekārtā bija iekļuvis no augšpuses caur paneļa skrūvju vai stiprinājumu vietām, lietus ūdenim pilot caur akas vāka spraugām.

Sākotnēji man pašam tika piedāvāts demontēt un nogādāt iekārtu servisā Valmierā, lai gan es neesmu kvalificēts atvienot elektroapgādei un ūdens sistēmai pieslēgtu iekārtu. Pēc mana iebilduma SIA “ALANDMA” pārstāvis iekārtu demontēja, taču uz servisu to man nācās vest pašam.

Serviss garantijas remontu atteica, norādot, ka elektronikas nodalījums bijis applūdināts. Tomēr, manuprāt, nav pierādīts, ka aka būtu pārplūdusi vai ka pati iekārta būtu atradusies zem ūdens. Fakts, ka ūdens atradies iekārtas iekšpusē, pats par sevi nepierāda ūdens iekļūšanas ārējo cēloni.

SIA “ALANDMA” manu prasījumu par samaksātās summas atmaksu noraidīja. Uzņēmums savā atbildē norādīja, ka iekārtu esot izvēlējies es pats AS “Akvedukts” un ka rēķina apmaksa apliecinot darbu kvalitāti. Šādam skaidrojumam nepiekrītu, jo rēķina apmaksa nevar apliecināt, ka pakalpojumam nebija slēptu trūkumu, kuri atklājās tikai pēc ilgāka ekspluatācijas laika.

Mani īpaši neapmierina tas, ka uzņēmums, kurš profesionāli uzstādīja un pieslēdza iekārtu konkrētajā vidē, pēc bojājuma rašanās pilnībā atteicās uzņemties atbildību un faktiski pārlika problēmas risināšanu uz klientu un servisa uzņēmumu.

Par šo gadījumu esmu sagatavojis iesniegumu Patērētāju tiesību aizsardzības centram. Šī sūdzība atspoguļo manu personīgo pieredzi, kā arī manā rīcībā esošos rēķinus, saraksti, uzņēmuma rakstisko atbildi un citus dokumentus.

A