www.sudzibas.lv Agris Mertens Sūdzība par saņemtā pakalpojuma neatbilstību (attālināta komunikācija)

Agris Mertens - Sūdzība par saņemtā pakalpojuma neatbilstību (attālināta komunikācija)

Vēršos ar sūdzību par saņemto traumatologa konsultāciju, par kuru tika samaksāti 40 EUR, taču sniegtais pakalpojums neatbilda manām pamatotajām gaidām un medicīniskajai nepieciešamībai.
Vizītes laikā ārsts ar mani komunicēja attālināti (caur ekrānu), neveicot klātienes apskati. Tajā brīdī man bija izteiktas sāpes plecā un rokā, kā arī būtiski kustību ierobežojumi – nevarēju pacelt roku. Uzskatu, ka šādā situācijā būtu nepieciešama reāla izmeklēšana un fiziska apskate.
Pirms tam ķirurgs man norādīja uz nepieciešamību veikt blokādi konkrētā vietā, tomēr pats to veikt nedrīkstēja, tāpēc izsniedza nosūtījumu pie traumatologa ar attiecīgu aprakstu. Neskatoties uz to, ārsts konsultācijas laikā ne tikai neveica nepieciešamo manipulāciju, bet arī nesniedza skaidru risinājumu pleca sāpju mazināšanai. Ārsts aprobežojās ar vispārīgiem ieteikumiem – doties pastaigās 3 stundas no rīta un 2 stundas vakarā, kas manā situācijā ir nepraktiski un faktiski neizpildāmi, ņemot vērā darba pienākumus. Turklāt šiem ieteikumiem nebija tieša sakara ar manu konkrēto veselības problēmu. Papildus izmeklējumu nepieciešamību man ieteica nevis pats ārsts, bet gan ārsta vietnieks, kas rada pamatotas šaubas par sniegtās konsultācijas kvalitāti un pilnīgumu. Uzskatu, ka maksājot par ārsta konsultāciju, pacientam ir tiesības saņemt pilnvērtīgu, profesionālu un konkrētai veselības problēmai atbilstošu medicīnisko palīdzību, nevis attālinātu sarunu bez praktiska risinājuma.

V