Striķu sākumskola - Madara Opolta - Par profesionālo ētiku

Vēlos pievērst uzmanību skolas sekretārei / lietvedei / direktora vietniecei Madarai Opoltai, kura, cik man zināms, atsevišķos gadījumos skolā arī pasniedz mācību stundas.

Man ir zināmi vairāki gadījumi ārpus skolas, kad viņa pret cilvēkiem Saldus novadā izturējusies pazemojoši, apsaukājusi viņus, pielietojusi fizisku vardarbību un lietojusi ļoti aizskarošus apzīmējumus. Vēlos uzsvērt, ka neapgalvoju, ka šāda rīcība būtu notikusi skolā vai pret skolēniem.

Tomēr man rodas jautājums — vai šāda izturēšanās pret līdzcilvēkiem ir savienojama ar izglītības jonā strādājoša darbinieka profesionālās ētikas principiem, kuros īpaša nozīme piešķirta cieņai, godīgumam, atbildībai un rīcības piemēram? Ja cilvēks ne tikai strādā skolā, bet arī pasniedz bērniem mācību stundas (kaut vai dažreiz), manuprāt, sabiedrībai ir pamatotas tiesības sagaidīt no viņa augstus ētikas un reputācijas standartus.

Izglītiības darbinieka ētika taču nevar sākties pie skolas durvīm no rīta un beigties brīdī, kad tās vakarā aizveras. Cilvēkam, kurš piedalās bērnu izglītošanā un ar savu personību rāda viņiem piemēru, cieņpilnai attieksmei pret citiem cilvēkiem, manuprāt, vajadzētu būt pašsaprotamai arī ārpus skolas.

K

D dandalajevssmerdelis 57 min atpakaļ

Tā nav gadījumā p*sta dandalajeva eskort mamka?