piedzinja

Tika apmaksats parads par sniegtajiem pakalpojumiem un ar to ari vis ir kartiba bet tagat Paus konsutls neliek mieru par piedzinjas terinjiem 30Ls apmera ko darit?

H hakijs 25.09.2012

Atbildes (6)

Likumsargs 25.09.2012

Pēc Latvijas Republikas Civillikuma 2304.panta jums nekas nav jāmaksā Paus Konsult.
Visus Paus Konsult izdevumus apmaksā pilnvarotājs, tātad kreditors. Civillikuma 2307.pants.

Parasti parādu piedzinēji piemin Civillikuma 1662.pantu par izdevumu atlīdzināšanu. Tikai noklusē vienu būtisku lietu - parādu piedzinējs nav kreditors, bet CL 1662.pants skan "Nokavējums uzliek parādniekam pienākumu pilnā mērā atlīdzināt kreditoram visus zaudējumus. Ja jāatdod priekšmeta vērtība, tad tā aprēķināma pēc viņa augstākās cenas kopš nokavējuma laika." un likums ir jāsaprot BURTISKI, diemžēl piedzinēji šo lietu ignorē!

ĪSĀK SAKOT:
Parādu piedzinēji Latvijā izmanto to, ka cilvēki nezin likumdošanu un šī iemesla dēļ cenšas iedzīvoties!
Parādu piedzinēja un kreditora līgumā ir punkts, kurā ir atrunāts kā tiek segti piedzinēja izdevumi un parasti šos izdevumus sedz kreditors. Jums ir līgums ar kreditoru, kurā ir noteikts, ka jūs maksājat kavējuma procentus, lūk šie ir tie naudas līdzekļi, ko kreditors izmanto, ja pasūta pakalpojumu piedzinējam!

Padomājiet loģiski un uzdodiet Paus Konsult jautājumu: UZ KĀDA PAMATA JUMS IR JĀSEDZ PAUS KONSULT IZDEVUMI?
Kurā likumā vai MK noteikumos tas ir rakstīts? Nav tādu likumu un MK noteikumu, kurā būtu rakstīts, ka parādniekam jāsedz trešās personas izdevumi! Jums tak nav līguma ar piedzinēju? Tad uz kāda pamata jums ir kaut kas viņam jāmaksā???

Piedzinēji parasti min, ka kreditēšanas līgumā ir tāds punkts. Rodas jautājums, kas ir svarīgāks līgums, vai likums? Ja tāda likuma nav, tātad arī līgumā šāds punkts ir iekļauts ignorējot likumdošanu!

PALASIET KOMENTĀRUS ŠEIT! TE IR ĻOTI DAUDZ KAS, KĀ RĪKOTIES ŠĀDOS GADĪJUMOS!

H hakijs 25.09.2012

Liels paldies par atbildi!!!

A adri 03.10.2012

Ignorēt nozīmē neievērot, bet kā var neievērot likumdošanu, ja tāda likuma nav! Tāpēc jau kredītiestādes sastāda līgumu, kur tiek atrunātas attiecīgas situācijas, un klienta pienākums ir izlasīt un parakstīt, ja tam piekrīt. Ja nepiekrītat līguma noteikumiem - neparakstiet.

Likumsargs 04.10.2012

Ignorējot likumdošanu nozīmē, ka pastāvošā likumdošana neparedz šādus punktus līgumos, tāpēc arī ignorē!
Nav "Pirmstiesas parāda piedziņas likums", ir tikai projekts, kuru mēs bremzējam, jo piedzinēji tur ir iestrādājuši ļoti interesantus punktus, tāpēc šis likums pašlaik netiek virzīts tālāk, bet gan atdots pārstrādāšanai!

Likumsargs 04.10.2012

Mēs skatot šo likumu cenšamies sevi nostādīt parādnieka vietā, bet pašlaik šis likums lobē tikai parādu piedzinēju intereses. Mūs interesē lai likums būtu kvalitatīvs un pieņemams pirmām kārtām potenciālajiem parādniekiem un tikai pēc tam parādu piedzinējiem!
Pašlaik situācija ir tāda, ka neviens parādu piedzinējs nav spējis pietiekami pārliecinoši argumentēt savus piedziņas izdevumus. Tāpat parādu piedzinēji ir iestrādājuši likumā punktu, kura stāšanās spēkā gadījumā, piedzinējs tiktu attaisnots par visām nelikumīgajām darbībām, ko viņi ir veikuši līdz šim. Šo pantu viņi grib "izbīdīt" cauri, jo saprot ka uz šodienu prasot savus piedziņas izdevumus viņi rīkoja nelikumīgi un jebkuram cilvēkam, kurš šos izdevumus ir samaksājis, var griezties tiesā ar prasību atmaksāt atpakaļ nelikumīgi iekasētās summas. Šādi precedenti ir jau bijuši un parādu piedzinēji ļoti baidās, ka tas var sākties masveidīgi. Tad praktiski visiem viņiem draud bankrots, jo viņiem nebūs tik daudz naudas lai norēķinātos.

M mazulite23 09.11.2012

Sveicinati man ir tada lieta ka giju panemusi atro kreditu un sanaca ta ka nevareju apmaksat ta firma mani ielika Paus Konsult, viniem es nemaksaju pectam mani nodeva talak citai firmai, kurai es ari to visu paradu samaksaju. Tagad zvanot uz Paus Konsult man saka ka man busot jaapmaksa zaudejumi un tikai tad es busot iznemta no paradnieku saraksta, nezinu vai tas ta ir bet nesaprotu kapec man viniem butu kautkas jamaksa ludzu palidziet kads.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes