darba samaksa

Vai darba devējs ir tiesisks aizturēt 100%visu algu jo veikalā uzrāda iztrūkumu .Veikals ir lielāko daļu ar pašapkalpošanos un tas ir dārzeņu veikals kur ir arī nožuvumi un nobirumi bet tas netiek aprēķināts ko man tagad darīt esmu galīgi bez līdzekļiem?

V vilma 27.04.2011

Atbildes (5)

V vilma 27.04.2011

darbasamaksa

H Hi 28.04.2011

www.likumi.lv
paskaties kā tur īsti ir,bet esmu pārliecināta ka nevar ieturēt 100%,jo tas ir tas pats kas neizmaksā algu,var iet uz darba inspekciju,tacu vislabakais vienkarsi sagaidi tumsa vartrumē :D

J jaaaap 29.04.2011

darba devējs ir tiesisks aizturēt, ja nekļūdos, tikai 20% no vienas mēneša algas.

A Andrejs 30.04.2011

Nē, nav tiesīgs. Tavā gadījumā nav saprotams, vai alga tiek aizturēta, vai ieturēta. Darba devējs, ieturēt darba samaksu drīkst tikai ar rakstisku darbinieka piekrišanu, kurā tiek ierakstīts darba algas ieturējuma apmērs, no katras izmaksājamās algas. Ieturējumi no darba algas nedrīkst pārsniegt 20 % no darba samaksas.

Katrs gadījums tomēr ir individuāls un arī jāvērtē ir individuāli, tamdēļ vērsies darba inspekcijā, kur noteikti Tev palīdzēs atrisināt, Tavu sasāpējušo jautājumu.

N nuffsaid 19.06.2011

iečurā dārezeņos - nebūs tie nožuvumi tik daudz..

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes