Creditreform

Jau kopš pagājušā gada vidus veselības problēmu un ģimenes apstākļu dēļ esmu bez darba un bez regulāriem ikmēneša ienākumiem. Tā sanāca, ka sāku ieslīgt parādos par Bites mobilā telefona pakalpojumiem. Tikai tagad, kad ir jau par vēlu, saprotu, ka šo situāciju vajadzēja risināt ātrāk. Taču tagad ne par manu neizdarību.Vakar saņēmu brīdinājuma vēstuli no Creditreform, kurā pieprasīts samaksāt summu, kura ir vairāk kā 500 eiro lielāka kā Bitei nesamaksātais parāds. Vēl vēstulē teikts, ka nesamaksāšanas gadījumā tiks iesniegta prasība tiesā.Aizrakstīju viņiem e-pastu ar dažiem sev interesējošiem jautājumiem, rezultātā nesaņēmu nevienu atbildi, tikai pielikumā pievienotu to pašu vēstuli, kuru jau saņēmu pa pastu.Pirms grasos viņiem zvanīt, vēlos pajautāt padomus no cilvēkiem, kuriem bijusi līdzīga situācija manējai.Ar ko sākt - censties ar Creditreform sarunāt kaut ko vai vispirms runāt ar pašu Biti par kāda atmaksas grafika sastādīšanu?Ja Bites rēķinu samaksāšu, tad jau tik un tā Creditreform nesamaksātās naudas dēļ manus kontus varēs slēgt, ne tā?Pirmoreiz dzīvē ar ko šādu saskaros, nav neviena kam prasīt padomu, esmu viena ar savām problēmām, tāpēc tiešām liels paldies, ja kāds varēs man izskaidrot aptuveno situāciju un to, kas man draud.

E ewa24 14.03.2014

Atbildes (10)

K krumsold 14.03.2014

ewa, nebaidies no :kreditreform: draudiem, samaksa Bitei un aizmirsti problemu tadi kantori, ka"kreditinform:nav juridiski tiesigi pieprasit nekadu atlidzibu par saviem par to ir janorekinas jesniedzejam.Bite nekad tiesa negriezas par sikumiem.

Likumsargs 15.03.2014

Vispirms noskaidrojiet Bite cik jūs esat parādā un sarunājiet par maksājumu garafiku!
Creditreform jums ir jāsamaksā 7 EUR un neviena centa vairāk!
Atcerieties! Bez tiesas lēmuma neviens banku kontus nebloķē un bankas kontu var bloķēt tikai tiesu izpildītājs pēc tiesas lēmuma, nevis kaut kāds kaktu kantoris!

V vikusjono4ek 17.03.2014

ja maksa vidmaz pa 5 eiro menesi vinji neko nevar izdarit

D Dura lex sed lex 17.03.2014

Likumsargs jau visu pareizi uzrakstīja, taču papildus Jums ieteiktu atkārtoti iepazīties ar noslēgtā līguma noteikumiem, proti, kādas soda sankcijas par saistību neizpildi Jums var piemērot. Pieļauju iespēju, ka parāda summa ir palielinājusies sakarā ar līgumsoda aprēķinu, ko ir iespējams apstrīdēt un lūgt samazināt kā minimums līdz parāda pamatsummas apmēram.

Visticamāk ar BITE šajā parādu atgūšanas stadijā Jums neizdosies vienoties un lieta netiks atsaukta no CREDITREFORM. Ja neizdodas vienoties ar BITE, tad ieteiktu Jums rakstīt iesniegumu CREDITREFORM ar lūgumu sadalīt saistību izpildi termiņos, kā arī samazināt aprēķināto līgumsodu (ja tāds ir).

H happy 22.03.2014

Operators Bite nodot visu informāciju CR, attiecīgi tagad Jums jāvèršās pie viņiem. Un cik zinu pēc klientu pieredzes, tad viņi piedāvā maksājuma grafikus. Jums līgumā arī jābūt atrunātam, ka pēc pāris mēnešu nemaksāšanas ir tiesības Jūsu rēķinu nodot parādu piedziņas kompānijai. Un tik tiešām ir 7.11€ par viņu pakalpojumiem jāmaksā.

Likumsargs 23.03.2014

happy!
Pirms rakstiet, izlasiet Minitru kabineta noteikumus Nr.61.
Piedzinējam ir jāsamaksā piedziņas izdevumi 7, 00 EUR, nrvid 7, 11!
Jāvienojas ar piedzinēju par apmaksas kārtību, bet nauda ir jāskaita kreditoram, šajā gadījumā Bite, nevis peidzinējam!
Piedzinēja ir jāpārskaita tikai 7, 00!

E ewa24 25.03.2014

Paldies jums par šīm atbildēm!
No manas puses vēl tāds muļķīgs jautājums, jo, iespējams, ka vienkārši šajā ziņā esmu nezinīte. Vai Latvijas Mobilais Telefons ir kāda saistība ar SIA BITE LATVIJA?
Sazinājos ar Biti par savu parādu, viņi atbildēja, ka tā kā tagad ar to noņemas Creditreform, par atmaksas grafikiem jārunā ar viņiem. Creditreform vakar atsūtīja e-pasta vēstuli, kurā bija teikts, ka mana parāda summa, kuru noteikuši viņi (vairāk kā 700 eiro) jāatmaksā Latvijas Mobilajam Telefonam, bet 200 eiro parāds par nenomaksātajiem rēķiniem SIA BITE LATVIJA. Cik sapratu, tad šie mistiskie 700 eiro ir viņu uzliktais līgumsods. Nesaprašanā esmu tāpēc, ka ar LMT man nekad nav bijusi nekāda darīšana, tāpēc uzdodu šo jautājumu kāds šajā visā problēmā ir sakars ar LMT, ja mani parādi par telefoniem un rēķiniem ir Bitei?
Tāpat apstulbu par to, ka viņi pieprasa, lai maksāju Bitei un LMT, taču Bite savukārt atsakās vairs ar šo noņemties un sūta mani skaidroties par šo ar Creditreform. Beigu beigās jau vairs nesaprotu kam tieši maksāt un ko...

Likumsargs 26.03.2014

LMT nav nekāda sakara ar Biti, jo viņi ir konkurenti!
Kas attiecas uz parādu, tad noskaidrojiet Creditreform cik liels tas parāds ir un lai norāda konkrēti, parāds, līgumsods un kavējuma procenti. Jāmaksā ir Bite. Creditreform jums ir jāsamaksā tikai 7, 00 EUR un ne centa vairāk!

E ewa24 27.03.2014

Paldies par atbildi!
Tātad būs jāvēršas ar jautājumiem gan pie Creditreform, gan LMT, jo skaidri zinu, ka mans parāds ir Bitei, bet ar LMT nekad nav bijusi nekāda darīšana - ne slēgti līgumi, ne iegādāti kādi telefoni vai citas lietas. Tieši tāpēc pārsteidza tas, kāpēc tāda summa jāmaksā viņiem. Sākumā gan nodomāju, ka varbūt kāda saistība ar Biti, taču palasot informāciju internetā un uzklausot Jūsu atbildi, saprotu, ka abām kompānijām vienai ar otru nav nekādas saistības, tāpēc būs vien jāmēģina uzzināt kāpēc pēkšņi esmu kaut ko parādā LMT..

L lurene 29.07.2015

es par creditreformu vispar neko nesaku labu ka vini vispar atbild pa telefonu riebiga balsi un stulbi uzdirsa virsu pat nepaskaidro neko skaidrak .cik esmu uz viniem zvanijusi vienmer nelaipni atbild.un vienmer vini pasi pirmie noliek nepagaida vai es vel kautko jautasu ta neviens nedar .vini savus procentus liek uz to tik vini pelnas.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes