alga un atvalinajuma nauda

Labdien! Vēlējos pajautāt par to ka aprēķina atvaļinajuma naudiņu un algu.Man pagājušo mēnesi, bija atvaļinājums-visas naudinas it ka parskaitīja, bet šomēnes saņēmu par 56ls mazāku algu, jo firma aprēķina atvaļinājuma naudu kā avansu un saskaita visu kopā un tad noņem nodokļus un rezultātā par visām jūjija nostrādātajām stundām neesmu saņēmusi samaksu. vai tā firma var rīkoties???

S sunshine 22.08.2013

Atbildes (3)

J ja? 24.08.2013

Algu par jūliju saņēmi tik, cik nostrādāji. Ja bija jūlijā atvaļinājums, tad cik saprotams, pilns mēnesis nav strādāts, tāpēc alga ir mazāka.

Likumsargs 25.08.2013

Atvaļinājuma naudu rēķina no pusgada vidējās algas! Ir jāzina kāda ir apmaksas kārtība, tad vieglāk atbildēt.
Ja jūlijs netika pilnībā nostrādāts, tad alga būs mazāka.
Parasti atvaļinājuma naudu izmaksā pilnībā, bet nodokļus aprēķina par katru mēnesi atsevišķi, tāpēc arī sanāk mazāk, bet nodokļus var arī ieturēt avansā. Tas tiek regulēts katrā uzņēmumā savādāk.
Kā Jūs zināt, ka neesat saņēmusi samaksu par visām nostrādātajām stundām?

Katram darbiniekam nepieciešama juridiskā palīdzība (pirms/pēc darba līguma slēgšanas), kā arī sava arodbiedrība. Iesaku www.darbiniekuparstavis.lv, [slēpt]@darbiniekuparstavis.lv
Darbinieku pārstāvis.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes