www.sudzibas.lv PRODO SIA Negartiva darba pieredze

PRODO SIA - Negartiva darba pieredze

Šī ir mana personīgā pieredze, strādājot uzņēmumā no 9. maija līdz 2. septembrim.

Sadarbības sākumā pienākumi bija skaidri un izpildāmi. Taču augustā to apjoms pēkšņi pieauga apmēram 2–3 reizes, un lielākā daļa darba bija saistīta ar negatīvo klientu komentāru un sūdzību apstrādi, kas būtiski palielināja slodzi. Uz šī fona man tika paziņots, ka es “strādāju slikti”, un ieteikts aiziet no darba.

Izmēģinājuma laiks bija sekmīgi nokārtots, taču mani nostādīja fakta priekšā un izdarīja spiedienu, lai gan līgumā bija skaidri norādīts, ka darbiniekam jāpiešķir laiks jauna darba meklēšanai un jāizmaksā noteikta kompensācija. Lai saglabātu normālas attiecības, es piekritu kompromisam.

Tomēr galīgais aprēķins izrādījās mazāks nekā solīts:
netika izmaksāta daļa summas, kas nebija burtiski ierakstīta līgumā, bet tika skaidri apspriesta un saprasta kā daļa no vienošanās. Kad uzdevu jautājumus, tie tika ignorēti. Rezultātā tikai pēc konflikta un iesnieguma Darba inspekcijā tika izmaksāti 59 eiro, kas ir ievērojami mazāk nekā sākotnēji apspriests.

Atsevišķs aspekts — video, kuros es piedalos. Darba laikā tika ierakstīti vairāki video, par kuriem netika maksāts un kuri tika filmēti bez iebildumiem. Pēc sadarbības beigām es pieklājīgi palūdzu tos vai nu dzēst, vai piedāvāt kompensāciju, ja uzņēmums plāno tos turpināt izmantot. Atbilde bija vienkārša — mani aizsūtīja prom rupjā formā.
Turklāt viens no video ir ieguvis 448 000 skatījumu un daudz komentāru ar vēlmi iegādāties produktu — tātad materiālam bija reāla vērtība.

Secinājums

Mana pieredze bija negatīva: spiediens uz atlaišanu, daļējas vienošanās neizpilde, ignorēšana un necieņa pēc darba attiecību beigām.

Pirms pievienoties šim uzņēmumam, ir vērts pārdomāt, vai vēlaties strādāt šādos apstākļos.

I