www.sudzibas.lv Pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks Mārupē Slikts serviss un administratīvais darbs / mobings

Pirmsskolas izglītības iestāde Zīļuks Mārupē - Slikts serviss un administratīvais darbs / mobings

Vēlos vispirms darīt uzmanīgus bērnu vecākus, kas apmeklē "Zīļuku", kā grupas darbinieks varu pateikt, ka tik daudz kliegšanas uz bērniem, raušana aiz rokām, skarba saķeršana, nebiju redzējusi iepriekš. Un to dara nešķirojot vai pedagogs vai aukle, ticu, ka visi darbinieki tādi nav, bet jāmin, ka rīcība nāca no ilgadīgiem darbiniekiem. Papildus viņus nerūp bērnu emocionālais stāvoklis, var ļaut bērnam raudāt histēriski, līdz tas aizelšas, un 3 gadu vecs bērns, kura valoda ir labi attīstīta, bija spējīgs pateikt cik viņam ir slikti pēc šīs raudāšanas, un ka nespēj ēst launagu, jo sāp sirds. Saprotu, ka pirmsskolas izglītības iestādes izvēle nav liela, tāpēc esat ļoti vērīgi un runājiet ar saviem bērniem, šādai rīcībai ir jābūt izslēgtai. Es kā mamma noteikti negribētu, ka mans bērns nonāk šādā vidē.

Darbinieki pret citiem: jāsaka, ka tā bija nomācoša un nospiedoša atmosfēra, ir tikai daži darbinieki no atbalsta personāla, kas ir profesionāli un ieinteresēti mūsdienām atbilstošā attieksmē pret bērniem un kolēģiem, bet pedagogi vairums nav draudzīgi, man bija saskare ar vienu aukli kā kolēģi, iespaids stagnātisks. Viens pedagogs bija ļoti nepieklājīgs, neievēroja elementāru pieklājību saskarsmē ar kolēģi. Kā jauns darbinieks, es saskāros ar necieņu un mobingu. Diemžēl, mobings šajā iestādē ir aktuāla problēma ( pēc savas pieredzes uzzināju vēl par pāris gadījumiem) , padomājiet kārtīgi pirms uzsākat darbu šajā iestādē, vai spēsiet noteikt savas robežas, ko ļoti iesaku darīt, jo ar klusu pieņemšanu, un profesionālu attieksmi darbā vien nepietiks, noteikti vajag nolikt robežas, un nebaidīties pat ja esi jauns darbinieks. es to nedarīju, un ļoti nožēloju, jo cilvēkiem tas netika norādīts.

Vadība, diemžēl, noslēdzot par direktori varu teikt, ka viņa ne vienmēr uzņemas atbildību. Darba uzdevumi nekonkrēti, sagaida no darbinieka vairāk, nekā noteikts darba līgumā, maldinoša attieksme, kad atbalsta personāls vienojas par vienu rīcību, bet izrādās no Tevis sagaida ko citu. Un godīgi sakot vide iestādē nosaka vadība, man žēl, ka tāda pieredze man bija.

Gribēju rakstīt sūdzību Mārupes Izglītības departamentam, bet tiku informēta, ka tam nav jēgas, tur roka roku mazgā.

Ļoti ceru, šī infomācija būs noderīga. Iesaku izmantot iespēju strādāt, bet būt gataviem situācijai, kur ir noteikti jānosaka robežas: 21.gadsimtā darba videi ir jābūt progresīvākai, izskatās valsts sektors stipri atpaliek.

M