Pasažieru vilciens - Slikts serviss

Šorīt braucu ar vilcienu, turēdama rokā naudu, un gaidīju konduktoru. Man garām pagāja jauna meitene, skatoties grīdā. Parasti esmu pieradusi, ka konduktori skatās apkārt, kam vajag biļeti, citreiz pat pajautā, vai viss ir kārtībā vai vai ir sanācis reģistrēties utt. Manuprāt, tā ir norma, strādājot šādu darbu – būt pieklājīgam un pievērst uzmanību pasažieriem, nevis staigāt, skatīties grīdā un nepateikt nevienu vārdu.

Nekad neesmu saskārusies ar šādu problēmu, jo braucu katru dienu, un vienmēr ir izdevusies komunikācija ar konduktoru. Tā kā esmu ļoti introverts cilvēks, es neesmu no tiem, kas bļauj pa vilcienu: “Man vajag biļeti.” Es nejūtos komfortabli šādā situācijā, tāpēc gaidīju kaut nelielu iniciatīvu no konduktora puses.

Beigās nonācu līdz tam, ka dabūju naudas sodu par “braukšanu bez biļetes”. Šajā situācijā es nejūtos vainīga par šo sodu. Par ko šī sieviete saņem atalgojumu – par staigāšanu un skatīšanos grīdā? Vai tad, strādājot ar klientiem, nebūtu vajadzīga vismaz neliela komunikācija? Kāpēc man gandrīz vai jābļauj pa visu vilcienu, ka man vajag biļeti?

L