NLZ - Par uzņēmuma NLZ neatbilstošiem dzīvošanas apstākļiem un nepamatotu maksas pieprasīšanu
Vēlos iesniegt oficiālu sūdzību par uzņēmuma NLZ nodrošinātajiem dzīvošanas apstākļiem, kā arī par nepamatotu maksas pieprasīšanu saistībā ar darba apģērbu.
Darba devēja nodrošinātā dzīvesvieta bija pilnībā neatbilstoša un nedroša. Telpās bija konstatējams pelējums, zirnekļu tīkli, putekļi un antisanitāri apstākļi. Tāpat nebija pieejams karstais ūdens, kas būtiski apgrūtināja ikdienas higiēnas nodrošināšanu. Šādi apstākļi nav pieņemami, īpaši ņemot vērā, ka atradāmies svešā valstī un strādājām fiziski smagu darbu.
Pēc atteikšanās dzīvot šādos apstākļos uzņēmums NLZ sāka pieprasīt samaksu par darba apģērbu, kas palika darba vietā. Vienlaikus tika paziņots, ka apģērbu “nav iespējams atrast”, kas rada nopietnas šaubas par pieprasītās maksas pamatotību.
Līgumā bija skaidri norādīts, ka maksa par biļetēm ir jāsedz tikai tādā gadījumā, ja mēs tās neizmantojam. Tomēr mēs biļetes izmantojām, tāpēc šādam maksas pieprasījumam nav pamata.
Tāpat darba pārtraukšanai mums tika dots oficiāls apstiprinājums, taču šobrīd tiek mēģināts piemērot sodu. Nav saprotams, par ko šis sods tiek piemērots, jo es par atpakaļceļa biļetēm jau samaksāju 300 eiro, dzīvoju nepiemērotos un nedrošos apstākļos, kā arī darba dēļ savainoju muguru. Neskatoties uz to, no mums vēl tiek prasīta papildus samaksa, kas ir nepamatota un netaisnīga
Lūdzu izvērtēt situāciju un veikt atbilstošus pasākumus, lai nodrošinātu darba ņēmēju tiesību aizsardzību un novērstu šādu rīcību nākotnē.