Marija Čistjaka - Traumatoloģes-ortopēdes Marijas Čistjakas ārstes neētiska rīcību un pazemojoša attieksmi
Es vērsos pie ārsta ar nopietnām sūdzībām par hroniskām sāpēm (mans darba stāžs fiziskā darbā ir 20 gadi). Uz vizīti ierados ar pilnu izmeklējumu paketi: visu mugurkaula daļu MRT (vairākas protūzijas), pleca locītavas USG (kalcināts 0,7 cm), neirogrāfijas un rentgena rezultātiem.
Vizītes laikā saskāros ar nepieņemamu attieksmi:
Ārste paziņoja, ka viņai ir tikai 20 minūtes un šajā laikā viņa var izvērtēt tikai vienu ķermeņa daļu. Mani mēģinājumi paskaidrot, ka sāpes mugurā, plecā un roku tirpšana ir savstarpēji saistītas un apstiprinātas ar dokumentiem, tika ignorēti.
Ārste neiedziļinājās iesniegtajos MRT un USG rezultātos, tos pēc būtības neanalizējot.
Kad emocionāli reaģēju (asaras) uz ārstes vienaldzību un nevēlēšanos palīdzēt, dr. Čistjaka ciniskā formā ieteica man vērsties pie psihologa vai psihiatra, argumentējot to ar to, ka es raudu. Uzskatu, ka šāda rīcība ir neētiska – norakstīt objektīvi pierādītas fiziskas sāpes uz "psihiskiem traucējumiem" tikai tāpēc, ka pacients ir izmisis par palīdzības trūkumu.
Ārste neizrādīja interesi par manu darbspēju novērtēšanu un nepiedāvāja darbnespējas lapu, lai gan pati sistēmā fiksēja būtisku kustību ierobežojumu pleca locītavā.
Uzskatu, ka par maksas pakalpojumu saņēmu nekvalitatīvu medicīnisko konsultāciju un pazemojošu attieksmi. Pacients maksā par medicīnisko ekspertīzi un palīdzību, nevis par formālu atrunāšanos pēc principa "viena ķermeņa daļa vizītē".
Nac*stkai smadzenesvajag?huntai tuvojas gals
smadzenesvajag?hunta nekad nevienam nav palīdzējuši. Pretīgi,ģĺēvi mēsli
Ko pļūtins nepalīdz Irānai? Dronus tik savākt māk?