Manas mājas 1 - Slikts serviss un krāpšana
UZMANĪBU! Mūsu pieredze ar SIA "Manas Mājas" un saistītajiem uzņēmumiem.
Vēlos brīdināt citus dzīvokļu īpašniekus par mūsu pieredzi ar SIA "Manas Mājas". Mūsu mājai atbildīgās personas bija valdes loceklis Mantas (lietuviests, kas runā latviski) un atbildīgais par māju Jānis Tīts.
Mūsu ieskatā apsaimniekošana netika veikta un māja tika apzināti novesta līdz graustam. Gadu gaitā netika risinātas būtiskas problēmas, kā rezultātā ēkas tehniskais stāvoklis pasliktinājās. Tad iedzīvotāji bija spiesti maksāt paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli, ko piestādīja jau esot projekta izstrādnes laikā RD.
Mums izdevās panākt nekustamā īpašuma nodokļa samazinājumu un virzīt ēkas renovācijas procesu tālāk. Mēs paši organizējām komunikāciju ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu un spējām pierādīt, ka renovācijas process ir uzsākts un projekts ir izstrādāts. Savukārt no apsaimniekotāja puses saņēmām vien atrunas, ka esot sūtītas vēstules un ka departamentam nepieciešams redzēt fiziski notiekošus būvdarbus, nevis projekta izstrādi un saskaņošanas procesu. Mūsu ieskatā apsaimniekotājs nepietiekami aizstāvēja dzīvokļu īpašnieku intereses.
Apsaimniekotājs vēlējās saņemt 3% atlīdzību par renovācijas projekta vadību, taču dzīvokļu īpašnieki no šī piedāvājuma atteicās un pieņēma lēmumu pārtraukt sadarbību.
Diemžēl arī pēc sadarbības pārtraukšanas problēmas nav beigušās. Joprojām nav pārskaitīts mājas uzkrājuma fonds vairāk nekā 75 000 EUR apmērā. Ir pagājis jau vairāk nekā mēnesis, bet jaunais apsaimniekotājs un dzīvokļu īpašnieki šo naudu vēl nav saņēmuši.
Papildus tam mums radušies jautājumi par vairākiem apsaimniekotāja piestādītajiem rēķiniem. Remontdarbu izmaksas regulāri šķita nesamērīgi augstas, bet pēdējā mēnesī katram dzīvokļa īpašniekam tika piestādīts papildu maksājums aptuveni 150 EUR apmērā par it kā veiktajiem avārijas darbiem. Mēs pieprasīsim detalizētu šo izdevumu pamatojumu un izvērtēsim to pamatotību.
Ja situācija netiks atrisināta, plānojam vērsties tiesā, lai aizstāvētu dzīvokļu īpašnieku intereses, panāktu uzkrājuma fonda nodošanu un izvērtētu iespējas atgūt zaudējumus, kas radušies paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas dēļ, kā arī pārbaudītu atsevišķu apsaimniekošanas un remontdarbu izmaksu pamatotību.
Aicinu citus dzīvokļu īpašniekus rūpīgi sekot līdzi sava apsaimniekotāja darbam, pieprasīt pilnas finanšu atskaites un pārliecināties, ka mājas līdzekļi tiek pārvaldīti caurskatāmi, savlaicīgi un dzīvokļu īpašnieku interesēs.