Lemon Gym - Par nepamatota līgumsoda piemērošanu
Noslēgts līgums nepilngadīgajam, maksāju es. Tā kā dēls neapmeklē klubu, es apmeklēju viņa vietā, jo par abonementu maksāju es. Pārreģistrēt abonementu laikā neizdevās, domāju sakārtot šo procesu vēlāk.
Saņēmu no kluba zvanu, ka konstatēts, ka 5 reizes esmu izmantojusi klubu nepilngadīgā vietā, un piemērots sods 75 EUR apmērā. Februāra abonements ir pilnībā nomaksāts, taču pieeja klubam ir liegta, kamēr netiek samaksāti 75 EUR. Rēķina par līgumsoda piemērošanu ar adekvātu apmaksas termiņu nav, ir maksājuma links ar norādi apmaksāt līdz 01.01.2026., kaut šodien ir 09.02.2026. Uz jautājumu, vai varu vismaz šodien pārreģistrēt abonementu uz sevi, atbildēts nē, un pateikts, ka pieeja tiks liegta gan man, gan nepilngadīgajam uz visiem laikiem. Esmu iesniegusi iesniegumu par līguma laušanu.
Vienā no atbildēm šeit Lemon Gym norāda, ka kluba noteikumi ir saistoši visiem klientiem, neatkarīgi no vecuma, un par pārkāpumiem vienmēr tiek informēts klients. Tomēr man neviens pēc faktu konstatācijas nepiezvanīja, un sods tiek piemērots par to, ka abonementā tika ielaista trešā persona, pat ja pakalpojumu faktiski izmantoju es – maksātājs un dēla vecāks.
Konsultācijas laikā saņēmu draudošu paziņojumu, ka, ja sods netiks samaksāts šodien, tiks piesaistīti tiesu izpildītāji. Vēlos uzsvērt, ka:
es neesmu ļaunprātīgi izmantojusi klubu;
abonementu par mēnesi esmu samaksājusi;
pārkāpumu biju gatava sakārtot, veicot abonementa pārrakstīšanu;
piemērotais sods 75 EUR apmērā ir nesamērīgs attiecībā pret abonementa mēneša maksu (33 EUR);
ja klubs vēlējās risināt situāciju, pirmajā pārkāpuma konstatācijā būtu iespējams sazināties, nevis gaidīt piecas reizes.
Pašreiz gaidu aprēķinu par piešķirto atlaižu atmaksu saistībā ar līguma izbeigšanu, pēc tam plānoju vērsties PTAC par nesamērīga soda piemērošanu.
Šāda komunikācija atstāj ļoti nepatīkamu iespaidu, un uzskatu, ka klubs varēja situāciju risināt civilizētāk, ievērojot samērīguma principu.