www.sudzibas.lv Dental Art Krāpšana, neprofesionalitāte un naudaskāre

Dental Art - Krāpšana, neprofesionalitāte un naudaskāre

Šajā vasarā izmantoju klīnikas īpašo piedāvājumu – vispārēja zobārsta konsultācija + rentgens par 20 EUR. Pierakstījos pie dr. Šavela, kurš izveidoja man panorāmas rentgenu un secināja, ka nepieciešama viena zoba kanāla tīrīšana. Saņemot ārstēšanas plānu, ieraudzīju, ka naudas izteiksmē divas vizītes, kas nepieciešamas pilnīgai zoba izārstēšanai (vai drīzāk – piebeigšanai), izmaksā apaļus 800 EUR. Ar aizdomām, ka, lai arī kanālu tīrīšana ir diezgan dārga un laikietilpīga procedūra, tā nevarētu maksāt tik daudz, vērsos pie cita zobārsta. Pirmkārt, saņēmu ziņu, ka šāda procedūra izmaksā vidēji 3x lētāk. Otrkārt, pēc atkārtotiem rentgena izmeklējumiem – gan lokāli vienam zobam, gan 3D visam augšžoklim), un karsta / auksta testiem pie diviem (!) dažādu klīniku speciālistiem tika secināts, ka zobs reaģē adekvāti, nav itin nekādu noviržu no normas, rentgenā neuzrādās nekādi iekaisuma perēkļi utt., attiecīgi – nav nepieciešama nekāda kanālu tīrīšana! Žoklis atkārās gan man, gan zobārstei. Augstākā mēroga bezkaunība, nolaidība, neprofesionalitāte!

Vai šī zobārstniecība ir lietas kursā par to, ko nozīmē iztīrīt kanālus un dzīvu, funkcionējošu zobu padarīt par nedzīvu? Realitātē šo zobu bija nepieciešams salabot, kas izmaksāja nedaudz virs 100 EUR. Lieki piebilst, ka šikajā rentgenā dr. Šavels neredzēja vēl vienu caurumu apakšžoklī, kas arī tika salabots, un, protams, ne šajā kaktu kantorī, kas reklamējas gan labi un uzsauc procedūras slavenībām. Bet no parastajiem cilvēkiem grib ne tikai nokāst vājprātīgas summas, bet arī sačakarēt zobus! Liels fuj, kā teiktu mana vecmāmiņa!

M