Rēzeknes Novads - Emocionālā vardarbība
Kad es strādāju kādā no Rēzeknes novada bērnu dārziem, bija ļoti nepatīkami novērot, kā jaunā vadītāja, (kas nomainīja iepriekšējo) izturas pret padotajiem - (kas ir svarīgi ne pret visiem tātad ir tieksme šķirot cilvēkus) . Viņa atļāvās izteikt frāzes, ka neiedomājas pedagogu 50 gadīgi vecu (it kā pati nekad nebūs šajā vecumā) , kas jau ir aizskaroši un neprofesionāli tādas piezīmes vispār izteikt. Šāda uzvedība no vadības radīja vismaz man neuzticēšanos viņai. Mēs sabiedrība aizmirstam par cilvēku cienīšanu un atbalstu darba vidē.
Runājot par konkrēto dārziņu un konkrēto vadību bija notikumi, kad kabinetā bez lieciniekiem notika situācijas - sarunas, kas robežojās ar vardarbību, viņa izteica apzināti cilvēku pazemojošas frāzes brīžiem vadība iekarsa tā, ka domāju būs gaidāma fiziska ietekme (kas liecina ka vadība ļoti nelīdzsvarota nesavaldīga persona) . Tas ir nepieņemami, un darba vide, kurā tiek pārkāptas cilvēka cieņas attiecības, jāmaina uzreiz. Gribu ar šo vēstījumu pievērst vērību par vadītāju psiholoģiskajai gatavību pildīt šādus pienākumus, kas prasa iecietību savaldību pret cilvēkiem, pat ja viņi nepatīk. Lai gan ir pagājis laiks un izbeidzies noilguma termiņš taču toreiz varbūt no apjukuma nevarēju sakopot domas, bet tomēr nolēmu neklusēt un dalīties ar šo nepatīkamo pieredzi, lai brīdināt citus. Vadītāja vēl joprojām turpina tur strādāt. Man nav pierādījumu vienkārši mērķis ir informēt, ka cilvēki pat paejot laikam negrib klusēt par šādām lietām un tā tad diemžēl aiz kabineta sienām notiek. Nevēlos ne sodīt neko vienkārši izteikt savas domas ka tā nevar rīkoties ar padotiem.