Par kredīt saistībām

Labdien. Sakiet lūdzu vai Paus konsults var uzlikt pie pamatsummas ikmēneša procentus? Vai var iesūdzēt tiesā, jo saka ka esot pēdējā instance pirms tiesas? Un vēl viens jautājums ja lieta nonāk tiesā vai var šķērsot robežu uz Latviju un no Latvijas.(jautāju tāpēc ka kad atteicos maksāt Paus konsulam izskanēja visi šie draudi)

L LigitaLūsīte 09.11.2011

Atbildes (10)

J jolanta 10.11.2011

sveicinati redz man ir tiesi tada pati situacija ar so kompaniju draudi izskaneja netikai man bet ari manai mammai kam ar paradu nav nekada sakara un taa persona kas to darija ir dama varda Dace.

L Likumsargs 10.11.2011

Saliksim visus punktus uz "i"!
Tikai viens nosacījums: "IESLĒDZIET" LOĢIKU UN SĀKIET TAČU BEIDZOT DOMĀT AR GALVU!!!

1) Pēc Civillikuma vai jebkura cita normatīva akta kreditņēmēja pienākumos neietilpst atmaksāt piedziņas izdevumus.
Civillikuma 2307.pants nosaka, ka piedziņas izdevumi jāsedz pilnvarotājam.
Civillikuma 18.nodaļas 1.apakšnodaļā par pilnvarojuma līgumiem, 2304.pants nosaka, ka pilnvarnieks nedrīkst gūt peļņu no lietas sev pašam.
Pieprasot no kredītņēmēja, kā trešās personas kaut kāda veida samaksu par parādpiedzinēja pakalpojumiem, kurus piedzinējs sniedz aizdevējam, ir uzskatāms kā mēģinājums gūt papildus peļņu no pilnvarojumā dotā uzdevuma izpildes, kas kā jau pieminēju ir pretrunā ar Civillikuma normām, līdz ar to prettiesisks.

2) Ja parāds nav cedēts, tad jums ir likumīgas tiesības ar šādām firmām "neiesieties"!

3) Jums jākontaktējas ar kreditoru un jāvienojas par atmaksas grafiku.

4) Jums ir jānomaksā pamatparāds, procenti un soda procenti par kavējumu, bet tikai kreditoram nevis piedzinējam. Turklāt ja jūs ar kreditoru iesiet uz kontaktu, tad varat mēģināt vienoties, lai jums anulē soda procentus. Parasti kreditori uz to iet, jo ja lieta nonāks tiesā, tad jums ir tiesības uzrakstīt iesniegumu par soda procentu samazināšanu un tiesas parasti šādus iesniegumus apstiprina. Tāpēc kreditori ne visai vēlas lietas novest līdz tiesai, jo tā viņi zaudē naudu.

5) Latvijā pagaidām nav likumdošana, kas regulētu piedziņas procedūru un tāpēc pagaidām tiek izmantots Civillikums, kurā viss ir ļoti skaidri uzrakstīts!

6) Mūsu valstī ar inkaso darbībām drīkst nodarboties:
- Valsts ieņēmumu dienests;
- Zvērināti tiesu izpildītāji pēc tiesas lēmuma.
Viss, vairāk nevienam nav tiesības pieprasīt no jums kaut kādas samaksas piespiedu kārtā!

Paus Konsult darbinieki nodarbojās ar iebiedēšanu cerībā, ka jūs "salūzīsiet" un samaksāsiet parādu ar visām summām, kuras viņi ir pieplusojuši klāt. Nevajag paļauties uz šantāžu. Turpmāk, kad jums zvana no Paus Konsult uzreiz brīdiniet, ka saruna tiek ierakstīta un jūs uzreiz redzēsiet, kā mainīsies zvanītāja balss. Viņi ļoti labi saprot, ka rīkojās ar nelikumīgām metodēm!

No valsts jūs drīkst neizlaist tikai ar tiesas lēmumu.

Ja jūs "draudzējaties" ar krievu valodu, tad iesaku dabūt avīzi "МК Латвия" № 44(455), kas izdota 2011.gada 2.-8.novembrim. Tur ļoti vienkāršā valodā ir viss aprakstīts kā rīkoties un ko darīt, ja jūs vajā parādpiedzinējs.

Es nebūt nesaku, ka parāds nav jāatdod, bet to var izdarīt daudz civilizētāk un nebarojot šīs parādpiedzinējfirmas!

C Charlotte 17.11.2011

Good to see a talnet at work. I can't match that.

I irabolpk 17.11.2011

es63z9 yrwkyxzsubcl

A aaaaa 18.11.2011

Vai SMS kredīts ir tiesīgs pieprasīt 470Ls atmaksu par kredītu 150Ls.Lieta tāda, ka ir kavēts atmaksas termiņš 1 gadu. Bet vai ir tiesiski pieprasīt 3xlielāku atmaksu???

M Molly 19.11.2011

Fell out of bed feeling down. This has brigtheend my day!

S Seven 21.11.2011

This is way more hlefupl than anything else I've looked at.

R ryuyqtfdlxv 22.11.2011

eqCPPe myacolofgcux

L Likumsargs 22.11.2011

aaaaa->
SMS Kredīts vēl maz prasa. Jo par 150Ls aizdevumu viņi var no Tevis paprasīt 765,25Ls, ja neesi gadu maksājis!
Kāpēc? Palasi līgumu, tur ir teikts, ka par katru nokavētu dienu tiek aprēķināta soda nauda 1% apmērā par nenomaksāto summu dienā.
Tā kā sanāk šādi:
paņēmi 150,00
jāatdod 165,00
soda nauda sastāda 165,00 x 1% = 1,65 x 365 = 602,25 + 165,00 = 765,25

kur 1,65 ir soda procents dienā, 365 - dienu skaits gadā un 165,00 summā, ko esi parādā.

Ja nevari nomaksāt, tad varu ieteikt gaidīt, kamēr SMS Kredīts iesniegs prasību tiesā. Tad tiesā uzraksti iesniegumu ar lūgumu samazināt soda procentus. Tiesa parasti samazina soda procentus līdz pamatparāda apmēram. Tad Tev sanāks maksāt 330,00 un tiesas izdevumus.

L lnydczp 03.12.2011

IrkmmC , [url=http://wswmnzbxlaag.com/]wswmnzbxlaag[/url], [link=http://kveiwbqymalh.com/]kveiwbqymalh[/link], http://uiumvhmpcjvu.com/

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes