neizmaksā algu un par neizmantoto atvaļinājumu

Aizeju no darba pēc savās gribas.Pēdējā darba diena piektdiena, izsniedz nodokļu grāmatiņu un paziņojumu par IIN.Pirmdien jau strādāju jaunā darbā.1.Algu un par neizmantoto atvaļinājumu šajā dienā neizmaksāja.2. nodokļu grāmatiņā svītriņas nodokļa vietā un algas vietā, taču grāmatveža paraksts ir un strādāts no 04.01-12.02, pie tama paziņojumā par IIN norādīts ieturētais nodoklis un alga.P.S.Aizgāju no valst s iestādes, ministrijas

I inguna 12.02.2010

Atbildes (9)

R rota 13.02.2010

AR 2009. gadu ieturētos nodokļus un algu algas nodokļu grāmatiņā NEUZRĀDA. Nu maz gan ir tādu vietu kur tā "uz sitiena ' visu izmaksa ( pamatos vienojas un nauda tiek izmaksātatad, kad visiem ir algas diena.Jā jā darba likumā tā ir rakstīts , BET .. šitā sūdzības izklausās kā no seriāla "princese uz zirņa"- pamosties un paskaties kas apkārt notiek!!!

A Agnese 13.02.2010

Es domaju,ka Jums nevajag sudzeties ja tiesam aizgajat no ministrijas it ipasi ja pec savas gribas.No tadiem "siltiem"vietam cilveki neej prom.

T TiesibSargs 18.02.2010

( rota )

Diemžēl nodokļu grāmatiņa ir tam domāta lai cilvēks kam tā pieder zinātu un spētu pierādīt cik viņš ir samaksājis nodokļus un to ka tur ir strīpiņas jau liecina par kaut kādām nelikumīgām rīcībām.
Tāpat likumā ir aprakstīts par nodokļu grāmatiņas neizsniegšanu tās īpašniekam 2dienu laikā pēc darba attiecību beigām - ja neizsniedz 2dienu laikā tad katra diena ko neizsniedz tiek aprēķināta ka darba diena un darba devējam ir tās jāapmaksā.
Tāpat Likumā ir rakstīts,ka aprēķins ir jāveic tajā pašā dienā kurā darbinieks pārtrauc darba attiecības un ne vēlāk kā divas dienas.

T TiesibSargs 18.02.2010

Inguna
Ir vērts iet uz VID, Darba Inspekciju,Kā arī uz Cilvēk Tiesībuaizsardzības iestādi.
Un vērsties ar prasību Tiesā - mana pieredze liecinato,ka var vinnēt un vēl nopelnīt uz negodīga darba devēja rēķina. Darba devēji pēdējā laikā pārkāpj savas pilnvaras kā arī darba un cilvēktiesību likumus.

Tikai tas kas cīnās par savām tiesībām ir uzvarētājs!

P Pedro 18.02.2010

Sveiki.
Man ir lidzigs notikums.
Pienemot darbaa lika uzreiz uzraxtit atlugumu ar visu parakstu, bet bez datuma. Jo vinji pasi ierakstisot kad gribesot. Ja nerakstitu atlugumu uzreiz, tad darba nenemtu mani, bet kadu citu, kuram, protams, ari liks rakstit. Neesmu vieniigais kuram sadi noteikumi tika uzstaditi.

A Arvis 18.02.2010

Hmmm.... paaris gadus atpakalj gaaju prom no darba,kur man taa arii neatdeva nodoklju graamatinju,jo esot miiklaini nozudusi... varbuut iet peec algas??? :D

R rota 20.02.2010

Piereģistrējiet sevi VID EDSā un tad mierigi varēsit sekot līdzi, kā par jums tiek maksāti nodokļi utt., kā arī ieniegt IIN dekl par mācibu naudām un med pakalpojumiem Sakarā ar pēdējo skandālu VIDā - nu tas taču pat skolniekam ir skaidrs , ka tikko dati tiek "sistēmās'' tā no datu noplūdes tā īsti neesam pasargāti. Ja nodokļi nomaksāti , tad principā nav ko uztraukties.
Algas nodokļu grāmatiņa nav apliecinājums nodokļu nomaksai, bet gan norāda uz tiesībām neapliekamā minimuma un atvieglojumu par apgādājamiem piemērošanai tajā darba vietā, kur grāmatiņa ir iesniegta. Kā arī uzrāda laiku ,kurā darbinieks ir bijis darba attiecībās.
Likums nosaka , ka ar 01,01,2009. nodokļus un algas ANG neuzrāda ( jaunajās grāmatiņās pat nav tādu aiļu) Pilnīgi pareizi , jo tā bija konfidenciāla informācija ar kuru bijušais darbinieks "staigāja"apkārt'.
Bet neiesniegt tiešam nedrīkst un par saņemšanu ir jāparakstās speciālā žurnālā , tas nu ir fakts!. Ja tas tā nenotiek , tad DD var iekulties pamatīgās nepatikšanās.
Bet par tādiem DD kā "pedro"sastapis, gan vajag informēt , jo tā jau tiešām ir klīniska cūcība, kam nav nekāda attainojuma.
Diemžēl neviens likums nenosaka, ka uzņēmuma kontā tajā brīdī kad Jūs pārtraucat darba attiecības ir jābūt Naudai, kuru jums uz sitiena izsniegt. Tas , ka jāizmaksā, protams - bet dzīvojam realā pasaulē , nevis tikai no sausiem likumiem, un pastāv iespēja vienoties.

R rota 20.02.2010

Atvainojos, jabūt '' Bet neizsniegt algas no grāmtiņas tiešam nedrīkst ..." nevis neiesnigt- kā rakstīju.

Katram darbiniekam nepieciešama juridiskā palīdzība (pirms/pēc darba līguma slēgšanas), kā arī sava arodbiedrība. Iesaku www.darbiniekuparstavis.lv, [slēpt]@darbiniekuparstavis.lv
Darbinieku pārstāvis.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes