Cik taadi draudi ir likumiigi?

Straadaaju par kurinaataaju un tagad veselibas staavoklja deelj (darba apstaaklju deelj taa paarmociits elkonis, ka ar labo roku neko nevar padariit, pat ne pacelt uudens glaazi, ne ar mashiinu pabraukt par shkjeldas laadeeshanu nemaz nerunaajot), aarsts izrakstija slimibas lapu, bet darba devejs pateica, ja aizieshu uz slimibas lapas, darbu peec sezonas beigaam (citaas sezonaas) vairs pie vinjiem nedabushu. Krediitu deelj darbs veel 2 gadus ir vajadziigs. Cik taadi draudi ir likumiigi? Kaa riikoties taalaak?

S Sandris 17.04.2009

Atbildes (4)

J Juris 17.04.2009

Sarežģīta situācija! LaBāK PAR TO PAINTERESēJIES DARBA INSPEKCIJā!

S sss 17.04.2009

žopā tev.

B Baņkieris 17.04.2009

Ja jums ir darba līgums bez termiņa, tad nevajag baidīties! Ņemiet vērā, ka veselība ir dārgāka par jebkuru darbu!
Ja jums līgums ir tikai uz sazonu, tad arī šādiem draudiem nav likumīga pamata, vienīgais jāņem vērā, ka darba devējs var uz nākamo sezonu ar jums līgumu nenoslēgt.

D D 18.04.2009

Jā, šeit tiešām prasītos konsultācija Valsts darba inspekcijā.
Kas attiecas uz elkoni un veselības problēmām darba dēļ- vajdzētu iet pie ģimenes ārsta un teikt, lai sūta uz Stradiņiem- Aroda un radiācijas medicīnas centru, kas veiks jūsu veselības pārbaudi un uz darba vietu aizsūtīs darba inspekciju darba vietas apsekošanai- viņi paskatās un dod savu rezumē, kādos apstākļos strādājat utt. Un tad ārstu komisija dod slēdzienu, vai iestājusies arodslimība. Ja stāžs vairāk kā 10 gadi, tad droši vien, turklāt nav nozīmes, vai tikai vienā darba vietā esat strādājis. Labums? Nu kkāda naudas summa no sociālajiem jau būs. Vismaz drusku un iespēja kko saņemt arī rehabilitācijai. Slikti ir tas, ka veselības stāvokļa dēļ darba devējs var atlaist, ja citu darbu uzņēmumā nevar piedāvāt, bet tad atkal jāstudē darba likums.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes