Alberta koledža

Kāda ir pieredze studējot Alberta koledžā pēdējo divu-triju gadu laikā? Ir vēts uz turieni pārnākt no citas augstskolas?

A astrocelotaja 26.01.2013

Atbildes (11)

N Navaruizdomatniku 27.01.2013

No augstskolas uz koledžu???

A astrocelotaja 27.01.2013

No augstskolas koledžas programmas uz koledžu.
Vai šeit tiešām nav neviena Alberta koledžas studenta??? :(

N Navaruizdomatniku 27.01.2013

Ar koledžas izglītību te neviens nenāk. Šaja saitā visi ir magistri un doktora grādi.

A astrocelotaja 27.01.2013

Ha ha :)

D devo 28.01.2013

Koledža it kā ir laba, lekcijas 70% interesantas, bet STUDIJU DAĻA... tikai dēļ tās nav vērts pārnākt uz šo koledžu.
Ļoti nepretimnākoši, nelaipni, lēni strādā un savas kļūdas cenšas novelt uz studentiem. Dēļ 3 santīmu parāda, jāraksta iesniegums, jāmaksā par atsevišķiem eksāmenu protokoliem utt. Reāli pati skola ok, bet ja darīšana ar studiju daļu, tad nervi čupā. Labprāt aizietu no šīs skolas.

A astrocelotaja 28.01.2013

Paldies par atsauksmi, vēl ir laiks, padomāšu.

ķ ķirisis 28.01.2013

Ārprāc!!! Glābies kamēr vel vari tā skola noteikti nav īstā, kur iegūt izglītību.

1) Studiju daļa garīgi garām (lēni strādā, nelaipni, piesienās par katru santīmu burtiskā nozīmē!)
2)Telpas. Tā nav koledža bet trepjju telpa, kur pa labi un kreisi ir mazas auditorijas..
3)Tu maksā lielu naudu, bet ziemā visi sēž jakās (tas nav normāli)
4)Attieksme - lekcijas ir vienreiz nedēļā ( sākumā ir vairāk, bet ar katru semestri paliek ar vien mazāk un mazāk)
5)Pasniedzēji - viņi nāk uz to koledžu un nezin kur viņi atrodas, respektīvi, viņi nezin kā sauc tavu mācību programmu, viņi nezin kā sauc skolas direktori utt., ir pasniedzēji kuri neko nemāca bet primitīvi rāda prezentācijas un filmiņas (tas nav normāli)
6)Komunikācija starp studentiem un pasniedzējiem vai kautvai koledžas vadību ir krimināla, vienīgais ko tu zini ir e-pasts, uz kuru gandrīz nekad neviens neatbild, koledžā kādu satikt vai noskaidrot, kad var satikt kādu no vadības nav iespējams.
7) haoss - lekciju saraksti mainās katru nedēļu studentus par to nebrīdinot.

- diemžēl ši iestāde ir tendēta vienīgi uz peļņu, par izglītību un tās kvalitāti šeit nedomā.
Jūs redzat cik daudz pretenzijas es izteicu un ja godīgi tā varētu turpināt, bet tad kad tu skolai esi parādā 8 santīmus tev nepielaiž pie eksāmena.

Nevienam neiesaku šo mācību iestādi, ja nu vienīgi neiet runa par pliku izglītības papīru.

A astrocelotaja 30.01.2013

Nu skaidrs...

A al72 14.01.2014

Neiesaku vispar pat apdomāt šo variantu. ta nav augstakas izglitibas iestāde un uz reklamam kas tiek raditas pa televiziju nevajag uzkerties
1. koledza ir haoss
2. lekcijas 1 gadā ir tikai 3 reizes nedela un nu protams, ja ir lekcijas tik reti tad lielas zinasanas tu neiegusi. 2 gadā lekciju ir vel mazak bet tikai patstavigi darbi ka kursa darbi kvalifikacijas darbi un prakses atskaites (par to jau ir cits stasts kuru nenovelo nevienam)
3. telpas ir sliktas ziema ir jasez jakas
4. koledza ir tendeta vairak uz pelnu nevis sniegt izglitibu
5. nemot vera ka students maksa, pret vinu attieksme ir ka pret ... gabalu
6. lekciju saraksts un parejas izmainas tik strauji mainas ka nevar neko paspet+ pazinojumi atnak nevienmer
7.studiju dalas darbs ir loti neprofisionals, lenj ...
8.budzeta vietas ir tikai lidz pirmai sesijai jo pec tam peksni visi izkrit taja divainaja karta
9. pasniedzeji ir ka no padomju laikiem, pasniedzeju darbs ir sausmigs, no visas koledzas ir tikai dazi pasniedzeji kuri ir tiesam profesionali sava joma un ar kuriem patikami kontakteties
10.vertesana ir vienkarsi katostrafala limeni ko nevar izskaidrot verte katrs savadak un tada sajuta ka verte pec simpatijam un ir dazadi standarti
11. sesijas saraksts ir loti neerts biezi ir veiktas izmainas kuras ir loti nepatikamas
TA VAR TURPINAT RAKSSTIT LAIKAM LIDZ 100. PUNKTAM
tapec ja kads velas iegut diplomu un zinasanas tad esiet uzmanigi un izvelaties pareizo izglitibas iestadi kur studet, bet noteikti ne Alberta Koledzu. ticiet tas nav to verts zaudet 2 vai 3 gadus un neiegut zinasanas, ka ari patikamas atminas jums par so koledzu nebus ! zinu pec savas pieredzes sajos 2 gados neko labu neiemacijos un visa atmosfera ka ir saja koledza ir ... jo visi kursa biedri un pazinas kas ir studejusi saja koledza tikai sapnoja ka vinu atrak pabeigt jo ta ir sausmiga, ticiet man laba koledza ta cilveki nedomatu!

2 2012 05.03.2014

Labdien.

KOMENTĀRU TICAMĪBA
Ar brīnumu izlasīju komentārus.
Katru semestrī koledžā tiek veikta studentu aptauja, lai noskaidrot studentu viedokļi par koledžas, studiju daļas, administrācijas un vadības darbību. Nav saprotams kāpēc studenti nav noradījuši šeit minētus trūkumus aptaujas laikā. Ņemot vērā komentāru neatbilstību realitātei, veidojas sajuta, ka konkurenti cenšas nomelnot koledžu, atstājot anonīmas komentārus (it kā studentu vārdā).
Apskatījos atsauksmēs arī par citam izglītības iestādēm un neatradu nevienu pozitīvu komentāru. Ja ticēt portālā esošai informācijai, tad Latvijā nav nevienas labas augstākas izglītības iestādes. Iesaku apmeklēt interesējošas iestādes informācijas dienu un ticēt savam acīm, nevis anonīmiem komentāriem.

AK DARBĪBAS NOVERTĒJUMS
2013. gadā LR Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) veica visu Latvijas augstāko izglītības iestāžu studiju programmu starptautisko akreditāciju, piesaistot ārzemju ekspertus. Visos kritērijos AK ieguva augstāko vērtējumu un līdz ar to ieguva visu studiju programmu akreditāciju uz maksimālo termiņu, t.i. 6 gadi, kas ir viens no labākiem radītajiem Latvijā. Piemēram, kritērijā „demokrātija” un „komunikācija ar studentiem” – tieši pēc sarunas ar studentiem – eksperti ielika 4 balles no 4 (augstākais vērtējums). Projekta rezultātā IZM publicēja Latvijas augstāko izglītības iestāžu reitingu, kurā AK ierindojas 23. vietā starp nozares līderiem LU (22. vieta) un RTU (24.vieta).
http://izm.izm.gov.lv/aktualitates/informacija-medijiem/9240.html; http://www.delfi.lv/news/national/politics/izm-vertejums-labaka-rigas-1medicinas-koledza-sliktaka-sta-augstskolu-reitings.d?id=42817834
Pēc darba devēju reitinga AK ietilpst labāko augstākas izglītības iestāžu desmitniekā, savukārt viena no studiju programmām „Mārketings un tā inovācijas” ierindojas piektajā vietā.

TELPAS
Alberta koledža nepatiks studentiem, kuriem patīk lielas iestādes, kuriem nepieciešama tūkstoš cilvēku plūsma un simts cilvēku grupa. AK atrodas vēsturiskajā ēkā, pilsētas centrā. Visās auditorijā nesen tika veikts remonts. Šovasar arī ēkas fasāde pilnībā tika restaurēta. Auditorijas patiešam nav lielas (līdz 50 cilvēkiem), bet arī vidējais grupas lielums ir tikai 20 studenti, līdz ar to vietas pietiek visiem. Visur koridoros stāv ādas dīvāni uz kuriem var atpūsties starpbrīžu laikos, blakus atrodami kafijas automāti. Koledžā cenšas izveidot „mājas atmosfēru”. Lielāka studentu daļa uzskata, ka mums tas izdodas (aptauju rezultāti).

LEKTORI
Ka jau tika teikts, katru semestrī koledžā tiek veikta aptauja, lai novērtēt AK lektoru darba kvalitāti. Vidējais vērtējums ir 3, 5/ 3, 7 no 4, kas mūsuprāt ir ļoti augsts radītājs. Koledža piesaista tikai labākus speciālistus: juristiem – praktizējošus advokātus, prokurorus, tiesnešus; kultūras menedžeriem – populārāko Latvijas mūziķu menedžerus, TV kanālu producentus, teātru vadītājus; uzņēmējiem – veiksmīgus biznesmeņus utt. http://www.alberta-koledza.lv/contents.php?parent=21 Šeit ir no kā mācīties un ir iespēja iegūt labāko, veiksmīgāko speciālistu pieredzi turpmākai dzīvei.

GAIDAM CIEMOS
Aicinu nākt ciemos, apskatīties telpas, izmērīt temperatūru :). Varam organizēt tikšanas ar studentu grupām, kuri pastāstīs par lektoriem un studiju daļas darbu. Varat arī nākt uz kādu koledžas atklāto vieslekciju un izmēģināt - kā tas ir „būt par Alberta koledžas studentu” http://www.alberta-koledza.lv/contents.php?parent=641.
Esmu pārliecināta – lielākai daļai patiks.

Kā vienmēr, esmu gatava satikties koledžā un atbildēt uz Jūsu jautājumiem - gan mūsu studentiem, gan abiturientiem.

AK valdes locekle, Anna [slēpt]@alberta-koledza.lv

M miss_me 09.07.2014

Laba koledža!Laipna attieksme, zinoši pasniedzēji. Varētu nepatikt tiem, kas vēlas ļoti, ļoti radošu gaisotni, jo tā ir vairāk oficiāla. Visu var sarunāt, ja vien neesi baigais ēzelis! :) Telpas, lai gan nelielas, ir visnotaļ patīkamas, bet vēsi ziemā ir katrā 2. koledžā/augstskolā...

Absolvente.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes