www.sudzibas.lv Prime realty group Zemas kvalitātes pakalpojumi

Prime realty group - Zemas kvalitātes pakalpojumi

Uzņēmums sniedz ļoti zemas kvalitātes pakalpojumus. Šī uzņēmuma sagatavotais novērtējums nav veikts par visu īpašumu un bankai iesniegts tikai daļējs vērtējums, uzdodot to par pilnīgu – divu Zemes gabalu vietā tika novērtēts tikai viens. Kā vainīgie tikām minēti mēs pircēji, jo nebijām uzminējuši, ka novērtējums ir jāiedod vēl vienam viņu darbiniekam, par kuru nekas netika minēts. Esam ļoti vīlušies sniegtajā pakalpojumā, jo no mums tika pieprasīts norādīt tikai adresi, bet visus dokumentus, kas pieejami par īpašumu novērtētājam iesniedza māklere. Otrkārt, kadastrs.lv vietnē ir pieejama publiski informācija, ka konkrētajā adresē atrodas divi Zemes gabali nevis viens, kas ļauj secināt – novērtētājam nav sniegta pilnvērtīga informācija par īpašumu, kas ir jāvērtē vai arī novērtētājs izpildījis darbu pavirši un nav pārliecinājies, kas ietilpst īpašuma sastāvā. Rezultātā mēs esam nostādīti fakta priekšā, ka banka jau paspēJusi mums izsniegt kredītu par nepilnīga apjoma īpašumu un tā tikusi maldināta. Otrkārt, bija jāslēdz otrs pirkuma līgums. Abi pārstrādātie līgumi tiek nosūtīti pēdējā vakarā vēlu ar stipri mainītiem nosacījumiem. Māklere vienu reizi atsūtīJusi informāciju, kur jānomaksā nodevas par abiem kadastriem. Pie notāra parakstīšanas brīdī mums stāsta, ka vēlreiz ir jāapmaksā par kadastru, par kuru esam vienreiz jau maksājuši saskaņā ar mākleres norādījumiem e-pastā un iesnieguši maksājuma uzdevumus. Tātad – uzņēmuma pieļautās kļūmes dēļ mēs dubultā maksājam nodevas par vienu un to pašu kadastru no saviem līdzekļiem.

Pēc minētā novērtējuma iesniegšanas bankā uzņēmuma māklere katru dienu vaicā par bankas atbildi. Saprotam, ka darbiniecei nav līdz šim bijusi pieredzes, jo banka ziemassvētkos un jaunajā gadā nestrādā, ir garas brīvdienas, tajā skaitā pārceltās darba dienas. Visa komunikācija ir bijusi haotiska – ja tiek uzdoti jautājumi e-pastā, tad uz tiem nesaņemam atbildi.

Nemitīgi tika steidzināti procesi, lai tikai ātrāk iesniedzam visus papīrus, lai tikai ātrāk veicam apmaksu, bet netiek likts uzsvars uz kvalitāti – klientam iepriekšējās vakarā vēlu tiek nosūtīti nevis viens, bet jau divi pirkuma līgumi ar mainītiem nosacījumiem – ja iepriekš tika minēts, ka nīn sedz pārdevējs, tad bez brīdinājuma pārmet šo izdevumu segšanu uzdod mums kaut rēķins par nīn apmaksu tiek sūtīts un ir pieejams pārdevējam nevis pircējam. Proti, likuma “par nekustamā īpašuma nodokli” 9. Panta trešajā daļā ir noteikts: ja īpašumu atsavina vai dāvina, zemesgrāmatā īpašnieka maiņu var reģistrēt pēc tam, kad ir nomaksāts nodokļa pamatparāds, soda nauda un nokavējuma nauda, kā arī veikts nodokļa maksājums par taksācijas gadu, kurā notiek īpašnieka maiņa, un zemesgrāmatu nodaļa par to ir pārliecinājusies tiešsaistes datu pārraides režīmā. Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākums izbeidzas ar nākamo taksācijas gadu pēc īpašuma tiesību vai valdījuma tiesību izbeigšanās. Steidzinot, ka tā ir ieteikuši juristi un jauno rēķinu par ņīn nomaksu pārdevējs nav saņēmis, tas ir mūsu pienākums to apmaksāt, kaut likums “par nekustamā īpašuma nodokli” nosaka citu kārtību.
Ņemot vērā, ka, mūsuprāt, īpašniecei radīja diskomfortu tas, ka pirkuma brīdī ir jārisina lietas, kuras var saplānoti atrisināt iepriekš, ja mēs būtu ļoti savlaicīgi saņēmuši visu informāciju un dots saprātīgs laiks izvērtēt sagatavotos dokumentus, kā arī uzdot precizējošus jautājumus un norādīt uz kļūdām, kuras ir vēl jālabo, uzņēmāmies segt nīn no saviem līdzekļiem 115 eiro apmērā.

Pēc pirkuma līguma parakstīšanas mākleres kolēģis Saka, lai mājās iepazīstamies ar līgumiem. Uz to norādīju, ka praksē iepazīstas ar dokumentiem pirms tie tiek parakstīti nevis pēc tam.
Nekad nebijām domājuši, ka mums no māklera puses tiks sūtīti līgumi, kuros ir jālabo elementāras kļūdas (tajā skaitā visā dokumentā nav saglabāta viena un tā pati īpašuma vērtība, bet dokumenta ietvaros tas variējas, kā arī vienā līguma projektā nīn jāmaksā tā, kā to nosaka likums “par nekustamā īpašuma nodokli”, bet jau pēdējā brīdī nosūtītajā tā apmaksa tiek likta uz pircēja pleciem bez jebkāda saskaņojuma vai paskaidrojuma) un jāpārbauda, vai tie atbilst normatīvajiem aktiem.

Papildus saņēmām arī pārsūtītu iekšējo uzņēmuma saraksti, kurai nebija jānonāk mūsu rokās ar ieteikumiem kā iziet no situācijas ar mums, kas radusies kļūmes dēļ.

Nekad nebijām domājuši, ka rakstīsim tik emocionālu atsauksmi, bet šī bija briesmīga pieredze un esam atviegloti, ka haotiskā lietu vešana un komunikācija, kur par tikko sniegtu informāciju saņemam identisku jautājumu un saprotam, ka rakstītajā neviens nav iedziļinājies, ir beidzot noslēgusies.

Negribas būt pesimistiskiem, bet vēl priekšā nodošanas – pieņemšanas akta parakstīšana…