www.sudzibas.lv Ludzas medicīnas centrs, poliklīnika Neprofesionāla, neētiska un rupja komunikācija ar bērniem

Ludzas medicīnas centrs, poliklīnika - Neprofesionāla, neētiska un rupja komunikācija ar bērniem

Apmeklējot ar bērniem (vienam 7 g. , otram 3 g.) ārstu oftalmologu Nadeždu Rogali, jau no paša sākuma ārstes komunikācija ar bērniem bija neētiska un rupja. Tā vietā, lai mēģinātu nodibināt kontaktu ar bērniem un radītu uzticību, viņa demonstrēja neiecietību, paceltu balsi un izmantoja neētiskus izteicienus, kas bērnus satrauca un mulsināja. Konkrēti vizītes laikā ārste izteica neglaimojošus komentārus par mana vecākā bērna fizisko sagatvotību un jaunākā bērna nepacietīgo uzvedību. Mēs ar bērniem pie ārstes ieradāmies ar konkrētu mērķi pārbaudīt redzi (neko vairāk no viņas neprasot) , nevis dzirdēt neētiskus komentārus, kas nekādā veidā nav saistīti ar viņas darba specifiku. Šāda ārsta komunikācija nav pieļaujama, it īpaši strādājot ar bērniem, kuriem vizīte pie ārsta jau tā var radīt stresu un bailes. Šādas neprofesionālas un neētiskas rīcības dēļ, vizīte bija bērniem traumatiska, bet es jutos bezpalīdzīga un pazemota. Uzskatu, ka šāda attieksme ir pilnīgi nepieņemama un pārkāpj ārsta ētikas normas.

B