lokumdokya.eu/ru - Обман
Brīdinājums cilvēkiem, kuri var ieraudzīt vakanci uzņēmumā lokumdokya.eu.
Es pieņēmos darbā par fasētāju. Darba sludinājumā bija norādīts, ka darbs ir oficiāls un alga ir no 800 līdz 1000 eiro pirms nodokļu nomaksas.
Realitātē darbs izrādījās neoficiāls. Samaksa par maiņu bija ļoti zema: pirmajā mēnesī – 30 eiro par maiņu (it kā iepazīšanās periodā ar darbu), otrajā mēnesī – 35 eiro. Rezultātā nebija iespējams nopelnīt pat minimālo algu.
Protams, pati esmu vainīga, ka piekritu strādāt neoficiāli. Tā bija mana kļūda. Paldies vismaz par to, ka nauda tika izmaksāta. Pēc mana lūguma par pirmajām sešām nostrādātajām dienām man samaksāja uzreiz, jo es šo cilvēku nepazinu un nevēlējos nostrādāt veselu mēnesi, gaidot algu tikai nākamā mēneša 10. datumā.
Pastāvīgi tika sniegtas atbildes stilā: “Pajautā citai darbiniecei, visiem viss tiek izmaksāts laikā” un “Alga būs mēneša beigās”.
Maijā es paziņoju, ka man nepieciešama cita izmaksu kārtība: avanss 18. datumā un atlikusī alga mēneša beigās. Sarakstē atbildi nesaņēmu – man teica, ka tas jāapspriež personīgi. Personīgās sarunas laikā darba devējs piekrita.
No 1. aprīļa līdz 15. maijam bija milzīgs pasūtījumu uzkrājums – vairāk nekā 700 neapstrādātu pasūtījumu. Visas atsauksmes par kavējumiem, kas atrodamas šajā grupā un citos sociālajos tīklos, ir pilnībā pamatotas.
Iemesli bija šādi:
– preču piegāde no Turcijas kavējās;
– trūka normālas komunikācijas gan ar klientiem, gan darbiniekiem.
Laikā no 5. līdz 15. maijam visi uzkrātie pasūtījumi tika apstrādāti. Darbs notika ļoti intensīvā tempā – preces tika fasētas un nosūtītas gandrīz bez pārtraukuma. Noliktavā strādāja tikai divi cilvēki – fasētājs un pasūtījumu komplektētājs.
Neskatoties uz to, par paveikto darbu netika izteikta ne pateicība, ne piešķirta kāda piemaksa.
29. maijā man tika paziņots, ka esot neuzmanīgi izlasījusi ziņojumu par darba samaksas nosacījumiem un ka darba devējam nav ērti izmaksāt algu iepriekš saskaņotajā kārtībā.
Uz to es atbildēju, ka pārtraucu darba attiecības.
Pēc tam mani sāka pierunāt palikt, stāstot, ka uzņēmumā vienmēr cenšas risināt jautājumus tā, lai visiem būtu ērti. Tika pieminēta arī nepieciešamība nostrādāt vienu vai divas nedēļas pēc paziņojuma par aiziešanu.
Man tika piedāvāts cits amats – nodarboties ar administratīvo darbu, uzturēt sociālos tīklus un filmēt video.
Es uzreiz pateicu, ka nepiekrītu piedalīties publiskās filmēšanās un uzturēt sociālos tīklus. Saruna noritēja dīvaini – uz maniem jautājumiem tika sniegtas atbildes, kas situāciju neizskaidroja.
Darba devējs vēlējās apspriest darba jautājumus arī brīvdienās. Es atbildēju, ka brīvdienās cenšos nedomāt par darbu. Atbilde bija tikai: “Žēl.”
Tika solīts, ka piektdienas vakarā saņemšu konkrētu piedāvājumu par jauno darbu. Tomēr apmēram pulksten septiņos vakarā es saņēmu ziņu ar piedāvājumu vienkārši nostrādāt vēl vienu nedēļu.
Mana atbilde uz to ir redzama ekrānuzņēmumā.
Svētdien man tika rakstītas lietas, kuras uzskatu par pilnīgi nepiemērotām. Sākotnēji es pieņēmos darbā par fasētāju, taču, šķiet, darba devējs šo situāciju redzēja citādi.
Tā kā man bija nepieciešama nauda, piekritu vēl kādu laiku pastrādāt.
Pirmdien, 1. jūnijā, man tika dots uzdevums sašķirot piegādi – 121 kasti ar hurmām, katrā pa 10 kilogramiem.
Piegāde izrādījās problemātiska – ievērojama daļa produkcijas bija sabojājusies.
Es nekavējoties informēju, ka darbs ar tik lielu daudzumu bojātas produkcijas jau rada risku veselībai. Atbildē man tikai pajautāja, vai es vēl esmu dzīva.
Tātad fakts, ka darbinieks ir spiests kontaktēties ar lielu daudzumu produkta, kas ir pārklāts ar pelējumu, nevienu īpaši nesatrauca.
Otrdien es iesniedzu pilnu atskaiti par paveikto darbu.
Visas darbības saistībā ar preču šķirošanu veicu patstāvīgi. Tikmēr kolēģe nodarbojās ar pasūtījumu apstrādi. Pastāvīgā kontakta ar pelējumu dēļ man kļuva slikti.
Trešdien es paziņoju, ka varu strādāt tikai līdz 5. jūnijam, un lūdzu veikt galīgo norēķinu.
Atbildē saņēmu atteikumu netiešā formā.
Rezultātā darba devējs atbrauca, nostādīja mani fakta priekšā, ka tā ir mana pēdējā darba diena, izmaksāja naudu un pateica: “Tagad atpūties.”
Uzskatu, ka daudzajām negatīvajām atsauksmēm par šo uzņēmumu ir reāls pamats.
Personīgi es neiesaku saistīties ar šo uzņēmumu kā darbiniekam.