www.sudzibas.lv Lidosta Rīga / RIX par neiekāpšanu lidojumā un radušajiem zaudējumiem

Lidosta Rīga / RIX - par neiekāpšanu lidojumā un radušajiem zaudējumiem

Sūdzība par neiekāpšanu lidojumā un radušajiem zaudējumiem

Nosūtītāja:
Dace Uļjanova
(tālrunis : +37129237233, e-pasts: [slēpt]@gmail.com)

Datums: 27.08.2025.
Lidojuma informācija:
Reiss: (Rīga – Larnaka)
Izlidošana: 26.08.2025. plkst. 23:30
Booking reference: 8HBRMM

Cienījamie Air Baltic pārstāvji!

Vēršos ar sūdzību par ārkārtīgi nepatīkamu un zaudējumus radošu situāciju, kas notika 26.08.2025. Rīgas lidostā pirms izlidošanas uz Larnaku ar Jūsu aviokompānijas reisu.

Man kopā ar trim nepilngadīgiem bērniem bija ieplānots lidojums uz Larnaku, ar turpmāku savienoto reisu uz Telavivu (27.08.2025. plkst. 8:20 ar aviokompāniju ARKIA). Diemžēl mēs neiekāpām Jūsu reisā, jo viens no maniem bērniem – Ariels Ben Aharons – tika pazaudēts lidostas drošības zonā pēc drošības un robežkontroles pārbaudes. Neskatoties uz lūgumu iekāpšanu aizkavēt, kamēr bērns tiek atrasts, iekāpšana tika pārtraukta, un lidojums notika bez mums.

Vēlos norādīt, ka bērns bija nonācis pirms robežkontroles zonas, bez pases un telefona pieslēguma (šajā zonā Wi-Fi nebija pieejams). Nav saprotams, kā bērnam tika ļauts atgriezties atpakaļ caur robežposteni, kas nav atbilstoši drošības prasībām. Man nebija iespējas viņu atgūt, jo pati atrados jau pēc robežkontroles, un bērns netika ielaists atpakaļ bez dokumentiem.

Rezultātā es zaudēju:

4 biļetes Rīga – Larnaka (AirBaltic),

4 biļetes Larnaka – Telaviva (Arkia),

Iespēju laikus ierasties ceļojuma galamērķī.

Šī situācija ir radījusi būtisku finansiālu un emocionālu slogu manai ģimenei, it īpaši ņemot vērā, ka esmu daudzbērnu ģimenes mamma ar ierobežotiem finanšu līdzekļiem, un bērniem jau no 1. septembra jāsāk skola Izraēlā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu:

Izskatīt iespēju kompensēt manas ģimenes radušos zaudējumus un segt biļešu izmaksas vai piedāvāt jaunas biļetes uz Telavivu (vai alternatīvu risinājumu);

Izvērtēt šīs situācijas atbildību arī no drošības dienestu un robežkontroles puses, jo nepilngadīgas personas pazušana drošības zonā, bez kontroles mehānisma, ir bīstama un nepieļaujama.

Lūdzu šo sūdzību izskatīt steidzamības kārtā, jo situācija būtiski ietekmē bērnu mācību procesu un mūsu ģimenes plānus.

Paldies par sapratni un ceru uz operatīvu un cilvēcīgu risinājumu.

Ar cieņu,
tel.29237233

Papildināts Dace Uļjanova 8 st atpakaļ

Sūdzība par neiekāpšanu lidojumā un radušajiem zaudējumiem

Nosūtītāja:
Dace Uļjanova
(tālrunis : +37129237233, e-pasts: [slēpt]@gmail.com)

Datums: 27.08.2025.
Lidojuma informācija:
Reiss: (Rīga – Larnaka)
Izlidošana: 26.08.2025. plkst. 23:30
Booking reference: 8HBRMM

Rezultātā es zaudēju:

4 biļetes Rīga – Larnaka (AirBaltic),

4 biļetes Larnaka – Telaviva (Arkia),

Iespēju laikus ierasties ceļojuma galamērķī.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzu:

Paldies par sapratni un ceru uz operatīvu un cilvēcīgu risinājumu.

Ar cieņu,
tel.2923723

Papildināts Dace Uļjanova 7 st atpakaļ

lūdzu rakstīt uz emaila adresi: [slēpt]@gmail.com

D