www.sudzibas.lv Tetovēšanas meistars REICO Krāpšana, manipulatīvas darbības

Tetovēšanas meistars REICO - Krāpšana, manipulatīvas darbības

Vēlos padalīties ar informāciju par bijušo partneri, soctīklos zināma kā REICO, nodarbojas ar tetovēšanu.
Mana pieredze, ko zemāk aprakstīšu ir gara un detaļām pilna, bet tieši tik sarežģītas nereti ir krāpšanas un manipulācijas.
Isumā- R. Vītola ir izkrāpusi naudu un cēlusi neslavu manas studijas vārdam.
Kopumā iepazinos ar R divus gadus atpakaļ, un sākotnēji ar viņu dalījos privatā telpā, kur darboties. Šajā posmā nekādas vainas nesaredzēju- sadarbība bija vienkārša.
Kad kļuvām tuvākas un atnāca iespēja paplašināties telpās, nolēmām kopīgi šo soli veikt.
Manas nodarbinātības dēļ bija noruna, ka telpu līgums tiks slēgts uz viņas vārda, jo arī atbildība ievākt naudu no nu jau paplašinātās studijas biedriem būs viņas atbildība. No R sadzirdēju adekvātu nervoziāti par kompetences trūkumu, kas ir saprotami, un viņu iedrošināju un atbalstīju visu šos aktīvos 6 mēnešus.
R bija atbildīga par rēķinu apmaksu un naudas iekasēšanu kopumā no 9 meistariem šajā laika griezumā.
Šajā laika posmā arī aktīvi sadarbojāmies un aktīvi atbalstīju viņu mūsu dalītajās gaitās.
Manīju, ka meistari bieži mainijās, vai komunikācija mēdza strauji sabrukt- cilveki neko nesakot vai tieši otrādi- ar nesaskaņām aiziet no studijas. Manas nodarbinātības dēļ nespēju pilnībā iedziļināties lietu būtībā vai laicīgi ievākt abu pušu info, un, ja godīgi es nejutu iemeslu neuzticēties teiktajam. Tagad, skatoties atpakaļ, saprotu, ka R veinmēr ir bijusi upura vai pilnīga muļķa lomā.
Šajā brīdī ir pagājis pusgads, kura laikā esmu šo cilvēku vēl tuvāk iepazinusi, un lielākoties nesaskaņas esmu norakstījusi uz vienkāršām raksturu nesakritībām. Tagad spēju vienkāršos vārdos aprakstīt tā- tad kad man kaut ko vajag, šis cilvēks bus nesasniedzams, bet tad kad vinai kaut ko vajag- visiem ir jāizklājas.
Pusgads ir pagājis, un no jaunpienākušiem meistariem nāk info, ka ir diezgan nesaprotami, ka ir neskaidrs iemaksu režīms, vai arī kāds maksā uz priekšu, un kāds ir maksājis depozītu un kāds nav. Tad nāca klajā informācija, ka ir arī meistars kas nekad nav kāju spēris telpās, bet vismaz divus vai trīs mēnešus ir maksājis dalības maksu (kas ir vienkārši neloģiski un attiecīgi arī neloģiski).
Tad R nāca arī ar ziņu, ka ir nolēmusi aiziet no studijas, un iemesli kāpēc bija daudz.
Nolēmām sasaukt sapulci, kur vienkārši visiem iesaistītajiem padodam ziņu par situāciju + arī saprotam, kā funkcionējam tālāk, sadalām atbildības. Sapulces laika no R nebija ne pīkstiena, kaut arī iemesli, kāpēc aiziet, esot bijusi personīgi gan pret mani, gan biedriem.
Šajā brīdī stāstā lūdzu R veikt kaut vai APTUVENU finanšu atskatu (kad kurš cik ir maksājis utt.), un man par milzīgu kaunu un nožēlu jāatzīst, ka šos sešus mēnešus viņai to nelūdzu, jo reāli nebija pamata neuzticēties- mēs taču dalām vērtības, mērķus, un savā ziņā arī reputāciju.
Tad nāca vaļā viss, un uzreiz. Šeit minēšu, ka savstarpēji bijām vienojušās, ka ja nepietiek finanses segt rēķinus no studijas iemaksām, to veiksim no savas kabatas. Tas arī tika darīts pēdējos divus mēnesus- augustā un septembrī.
Divu nedēļu griezumā mēgināju izlūgties informāciju, par to kur esam finansiāli, lai zinu kā kurš ir maksājis un kur jāturpina. R mēģināja no manis pieprasīt arī sedzošu maksājumu par oktobri, bet- interesanti-- nevienā brīdī nespēja pateikt konkrētu summu!
Pienāca ziņa no telpu aizgādņa, ka neesam veikuši septembra rēķina apmaksu. Šajā brīdī mana perspektīva no biedra, kas reāli mēģina izprast R pusi un kopīgi, cieņpilni nosegt parādu kopīgi, mainījās par 180*. Jo tā arī jutos- divas nedēļas ar lūgšanos, ar ignorēšanas ciešanu un neīstiem solijumiem no otras puses es tāpat mēģināju nosegt un saprast.
Veicu savu izpēti, un ievācu bankas izrakstus un vienkārši godavārdus no 9 cilvēkiem, kas 6 mēnešu posmā ir maksājuši R par telpām vai citus ar studiju saistītus maksājumus.
Rezultātā nonācu pie secinājuma, ka tas naudas apjoms, kas bija izgājis cauri R rokām, būtu nosedzis gan septembri un oktobri, gan arī novembra rēķinu par telpām. Novembri nācās segt no savas kabatas.
Šo visu precīzi ievākto info beigās prezentēju R ar ziņu, ka tomēr nāksies segt to visu pašai, jo biju sokā, un joprojām jūtos pilnībā piekāsta. Šajā brīdī komunikācija no R puses no ignorēšanas un atrunām pārvērtās uz draudiem- iesniegumi policijā, nomelnošana un vēl citi neskaitāmi mēģinājumi takā mani iebiedēt un apklusināt.
Šajā brīdī savus sakarus ar R beidzu, un komunikāciju pārņēma tikai telpu aizbildnis, kas arī nerezultējās ar parādu apmaksu.
R. Vītola ir iesniegta parādu piedziņai uz līguma pamata.
Vēlējos šo ielikt kādā publiskā telpā ar nodomu būt ļoti uzmanīgiem, jo krāpšanas nereti notiek, pašam to nejūtot. Šajā gadījumā esmu publicējusi informaciju un šo pašu stāstu arī savos personīgajos soctīklos, kas rezultējies ar 30 cilvēku pretīmnākšanu ar "naudas aizņemšanos" un steidzināšanu aizdot, vai manipulācijām par ārkārtas situācijām, un vispazemojošākais- no kopīgiem klientiem, kas aizdevuši naudu "kaķu operācijām", kas rezultējies manas studijas neslavas celšanā vai vienkārši sabojātās attiecībās un kaunā.
Esam uzmanīgi, jo šis meistars joprojām aktīvi strādā Rīgas centrā, un, domājams turpinās mainīt kopienas un finansēt savu dzīvesstilu un citu cilvēku labas gribas un līdzjūtības.

P