Rīgas Satiksme - kontrolieri

Labdien!Man ir gan sūdzība, gan jautājums.Es esmu grūtniece, pieturā “Nacionālais teātris” iekāpu autobusā, kurš braukāja pāri Vanšu tiltam. Zinot, kā man ir e-talons ar braucieniem, gribēju reģistrēt braucienu, bet pamanīju kā e-talona nav tur kur es viņu parasti lieku. Autobuss bija pilns, un tā kā man bija grūti stāvēt pie durvīm un meklēt e-talonu somā, es atrodu vietu starp sēdekļiem netālu no vadītāja lai noliktu somu un pārbaudīt e-talonu citās vietās. Neatradot e-talonu citās vietās, es padomāju, kā es viņu pazaudēju, un sāku meklēt naudu lai nopirktu biļeti pie vadītājā (šajā laikā autobuss iebrauca uz tiltu, nepārbraukot pusceļu līdz nākamajai pieturai). Tajā laikā autobusā bija kontrolieri, un kā es saprotu, viņi mani pamanīja, no brīdi, kad es iekāpu autobusā un redzējāt, ka es meklēju e-talonu. Bet brīdi, kad es sāku meklēt naudu, pie mani pienāca kontroliere un prasa biļeti, es viņai paskaidroju, ka nevaru to atrast un gribu samaksāt par braucienu pie vadītāja. Viņa neļauj man nopirkt biļeti un atkal prasa biļeti, un teica, ka ja nav tad jāmaksā sods. Protams laikā, kad viņa ar mani runāja, autobuss jau piebrauca pie nākamas pieturēs, viņa prasa izkāpt un prasa dokumentus lai izrakstītu sodu. Izkāpšanas laika es pat e-talonu atrodu, žēl, kā es viņu neatrodu dažas minūtes agrāk. Ievērojot to, ka man ir studentu atlaide, man tiešam nebija žēl reģistrēt braucienu. Es skaidroju kontrolierei situāciju, kā es tikko iekāpju, nevarēju atrast e-talonu un nepaspēju nopirkt biļeti pie vadītāja. Viņa neko negribēja dzirdēt un izrakstīja sodu 30 EUR. Vai šādā situācijā, pat ja kontrolieris redzēja visu situāciju no iekāpšanas brīdi, kontrolierim ir tiesības neļaut nopirkt biļeti pie vadītāja?

L

Komentāri (27)

V VladIat 11.05.2015

Laicīgi vajadzēja vērsties pie tiešām profesionāliem un godprātīgiem juristiem = www.temida.lv

R ri4y 11.05.2015

Kam vajadzīgs tavs Juristu birojs, par konsultāciju 30 eiro + par papīru RS 30 eiro.

V Valentine 11.05.2015

Luniiiii, uzrakstiet to labāk Rīgas Satiksmei...

Latviešu tautas 11.05.2015

Ko vajadzetu izdarīt PIRMS iekapšanas rīgas sab. transportā? Atrast biļeti! Un tikai tad iekapt! 30 eiro naudas sods izrakstits LĪKUMIGI!

L Liiga Dzheina 11.05.2015

Vladlat!!! Tu īsti normāls neesi!
Pieņemu, ka šajā situācijā grūtniece nekavēja autobusu, bet piemēram, ja ir situācija, kad skrien uz transportu, tu nevari paspēt biļeti atrast somā un iekāp iekšā, un tikai tad meklē, tāpāt ir jāļauj cilvēkam atrast biļeti vai jāļauj samaksāt, ja nevar atrast biļeti!!! Šī situācija ir vienkārši absurda!

Veikalā vienmēr priekšā visādi neapdomīgi cilvēki, kas pusstundu stāv rindā, vēl pēc tam pusstundu meklē maku, atlaižu kartes, kapeikas utt, redz viņi var KAVĒJOTIES maksāt par pakalpojumiem, bet svētajā, bomzīgajā RS transportā redz nedrīkst un jāmaksā MAKSIMĀLAIS SODS, kaut gan citreiz pat nav iespējams tikt pie tiem tizlajiem etalonu reģistrētājiem!

Un nē, viņi nedrīkst pirmo sodu padarīt par maksimālo, nekādā gadījumā, ja šis ir pirmais pārkāpums, tad noteikti nē, itīpaši, ja esi studente!!!

Latviešu tautas 11.05.2015

Pieņemu, ka šajā situācijā grūtniece nekavēja autobusu
====================================
Autobus ir pedējajs? Nav? Ir vel nakamajs? Kada problēma sagaidit nakamo un pa to laiku samēklēt biļeti vai naudu? Iebildums noraidits!!!

bet piemēram, ja ir situācija, kad skrien uz transportu
====================================
Skriet TADĀ stavokli? Jāāāāāā... Vieniga izēja - aborts!

tu nevari paspēt biļeti atrast somā un iekāp iekšā, un tikai tad meklē, tāpāt ir jāļauj cilvēkam atrast biļeti vai jāļauj samaksāt, ja nevar atrast biļeti!!! Šī situācija ir vienkārši absurda!
====================================
Tiešam apsurda! Tadā gadījumā jastaiga ar kājam!..

Veikalā vienmēr priekšā visādi neapdomīgi cilvēki, kas pusstundu stāv rindā, vēl pēc tam pusstundu meklē maku, atlaižu kartes, kapeikas utt, redz viņi var KAVĒJOTIES maksāt par pakalpojumiem, bet svētajā
====================================
Par debiliem nerūnasim!

citreiz pat nav iespējams tikt pie tiem tizlajiem etalonu reģistrētājiem!
====================================
Nu ja cilvēkam patik braukt parpilditā transportā un taustit dzimuma locekļus...

Un nē, viņi nedrīkst pirmo sodu padarīt par maksimālo, nekādā gadījumā, ja šis ir pirmais pārkāpums, tad noteikti nē, itīpaši, ja esi studente!!!
====================================
Zinam mes: paši bijam par studentiem...

L Liiga Dzheina 11.05.2015

a ja ir pēdējAIS? kur ir tādi noteikumi, ka pirms iekāpšanas ir jāsagatovo biļete? kāpēc nav nodrošinātas iespējas reģistrēt etalonu neatejot no durvīm, kāpēc man ir jāspraucās cauri cilvēkiem? kāpēc viņi var nenodrošināt ērtības par takša cenu, bet citiem viss ir jāievēro punkts punktā!
Nevajag salīdzināt ar to, ka veikalā kaut ko pērk! Ja pērk dārgi, tad zin, ka kvalitāte, tāpēc arī vēlme maksāt, a nafig pa 1 pieturu vai kaut vai no centrālās stacijas līdz galam ar 15 trolejbusu maksāt, ja tu vari tikt APZAGTS, kā tas notika ar mani pirms es uzzināju kāds kontingents šajā trolejbusā pārsvarā ir! reāli bail par savu dzīvību!
kur ir pateikts, ka nevar kāpt iekšā ar nesagatavotu etalonu?
tev nav neviena normāla argumenta pretī manam komentārām, !
es jau teicu, ka grūtniece drošvien neskrēja, bet es, kādreiz kad izmantoju transportu, skrēju un pēctam meklēju biļeti!
un to, ka citi autobusi iet vienreiz stundā tu nesaproti?

un kā jau teicu, tādu sodu viņi nemaz nav TIESĪGI piemērot! paši pārkāpj likumu un grib kādu atbildību! HA
es piemēram vsp atsakos braukt ar RS kamēr gņils būs pie stūres! neviena kriminālprocesa par atklātu naudas izšķērdēšanu ( nano, dzanuškāns ) un man vēl jāgrib maksāt NEPAMATOTA CENA PFFFFFFFFFFFFFFFFF

P patiess 11.05.2015

tā ir tikai viena iespēja svanīt pašvaldības policijai un teikt ka kontrolieris neļauj nopirkt biļeti. un izspiež no tevis naudu. paliec pie sava. tam kontrolierim pa seju vajag, ja skaidri un gaiši pasaka pie vadītāja nopirks. tad es atvainojos kādus kropļus RS algo. lai dievs stāv klāt tiem atpalikušajiem kontrolieriem ka viņi man negadās pa ceļam.

п Правдов 11.05.2015

Контролёры однозначно нарушили ваши права, штраф выписывается только если Вы отказались покупать билет. Совет на будущее, если это не рейдовый контроль выходите и уходите. Кстати, ни в правилах кабинета министров, ни в правилах РД нет указания точного временного периода за который вы обязаны приобрести билет.

Latviešu tautas 12.05.2015

Кстати, ни в правилах кабинета министров, ни в правилах РД нет указания точного временного периода за который вы обязаны приобрести билет.

Точно? А может "до тех пор, пока транспорт не подошёл до следующей остановки"?

Latviešu tautas 12.05.2015

a ja ir pēdējAIS? kur ir tādi noteikumi, ka pirms iekāpšanas ir jāsagatovo biļete?
===========================================
Руководствуясь здравым смыслом и Правилами проезда в общественном транспорте!

kāpēc nav nodrošinātas iespējas reģistrēt etalonu neatejot no durvīm, kāpēc man ir jāspraucās cauri cilvēkiem?
================================================
Вот и меня это волнует. Тем более что волидаторы расположены далеко от второй двери от водителя!

a nafig pa 1 pieturu vai kaut vai no centrālās stacijas līdz galam ar 15 trolejbusu maksāt, ja tu vari tikt APZAGTS, kā tas notika ar mani pirms es uzzināju kāds kontingents šajā trolejbusā pārsvarā ir! reāli bail par savu dzīvību!
==============================================
Ну так толерантность: хотели в Европейский союз? Получите паразитов в лице цыган!

kur ir pateikts, ka nevar kāpt iekšā ar nesagatavotu etalonu?
==================================================
Почитай внимательно Правила! И ещё. Извини: я не думал что некоторые думают не головой, а жопой!

es, kādreiz kad izmantoju transportu, skrēju un pēctam meklēju biļeti!
============================================
То есть сперва сделаешь, а потом решишь надо было это делать или нет! Нормальные люди поступают наоборот! Делай аборт: нефиг плодить таких же дебилов как ты!

un to, ka citi autobusi iet vienreiz stundā tu nesaproti?
===============================================
Ну тебя же никто не заставляет ездить на таком неудобном автобусе: обратись к отцу будущего ребёнка - сумел обрюхатить, пусть и транспортом обеспечит! Даст денег на такси! ЗА УДОВОЛЬСТВИЕ НАДО ПЛАТИТЬ! В РАССРОЧКУ! НА 18 ЛЕТ!

es piemēram vsp atsakos braukt ar RS kamēr gņils būs pie stūres!
============================================
А предидущий жирный толстый мэр был лучше? Нил хоть деньги рижан не "прокручивает" в офшорных банка, получая тысячи на процентах и не ложит эти деньги себе в карман!!..

P.S. К Ригас сатиксме отношения не имею, в Ригу приезжаю 1-2 раза в месяц к другу в гости. Живу в Инчукалнсе. Но не терплю несправедливость! Я контролёров не оправдываю: несколько лет назад моя мать была примерно в такой же ситуации. Просто контролёр не дал ей пробить талон за проезд в компостёре. Пришлось платить штраф...

Latviešu tautas 12.05.2015

a nafig pa 1 pieturu vai kaut vai no centrālās stacijas līdz galam ar 15 trolejbusu maksāt, ja tu vari tikt APZAGTS, kā tas notika ar mani pirms es uzzināju kāds kontingents šajā trolejbusā pārsvarā ir! reāli bail par savu dzīvību!
==================================
Подождите: скоро сюда хлынут толпы негров из Африки и босяки в Востока! Это будет покруче цыган! 15м троллейбусом станет может и не вся Латвия, но Рига точно превратиться в гетто! В общественном транспорте будет ездить не неудобно, а опасно для здоровья и даже для жизни!!! Тогда будете нас, русских с теплом вспоминать... и будете их содержать на пособия, величина которых будет больше жалования Президента Латвии!

V VladIat 12.05.2015

Laicīgi vajadzēja vērsties pie tiešām profesionāliem un godprātīgiem juristiem = www.temida.lv

L luniiiii 12.05.2015

Labdien, paldies par komentāriem, es nedomāju, kā mana situācija radis tādu diskusiju. Man tiešam interesēja tikai viens jautājums, vai ir tiesība neļaut nopirkt biļeti?

VladIat, es gribu pierakstīt Jums vienīgu komentāru. Jums ir savs viedoklis, dažiem komentāriem es pat piekrītu. Bet es īsti nezinu, kam Jūs atbildat un rakstāt par abortu utt., ja tas attiecas priekš mani, kas sākumā uzdot jautājumu, tad es 100% piekrītu pirmām teikumam, ko Jums uzrakstīja Liiga Dzheina.

L Liiga Dzheina 12.05.2015

luniiii, neņem vērā personiskos uzbraucienus no vladlat, viņš ir pie visām sūdzībām sarakstījis palagus, uzbraucienus un principā traucē šim portālam dzīvot! kā beidzās argumentācija, krievvalodīgajiem patīk uzbrukt un aizskart, viņu mentalitāte :) bet domāju, ka kontrolierim obligāti bija jāļauj nopirkt biļeti, jo stulbākais jau ir tas, ka viņi jau visus nesoda, ja ar viņiem parunā, tad var nedabūt sodu, bet no cilvēkiem, kuri viņi zin, ka dabūs naudu, viņi momentāli raksta sodu!

un vladlat, baigi jau nu centies man atbildēt, bet diemžēl es nesaprotu ne sūda ko tu uzrakstīji, jo nesaprotu krievvalodu un dēļ tādiem kā tu vēlme viņu iemacīties vēl vairāk samazinās, tu māki runāt latviski bet tikuntā atbildi krieviski? nu pacenties, pacenties valsts valodu izmantot! Ja es pārvāktos uz krieviju, es iemācītos krievu valodu pusgada laikā, jo man būtu kauns nezināt valsts valodu :)

Latviešu tautas 12.05.2015

bet diemžēl es nesaprotu ne sūda ko tu uzrakstīji, jo nesaprotu krievvalodu
================================================
Nekas: driz dzīve iemacis arabu valodu! Un ne tikai: jaunie immigranti piespiedis! Viņi sevi nemocis mācit latviešu valodu!

u māki runāt latviski bet tikuntā atbildi krieviski?
=========================================
Man grūti rakstit latviski! Runāju labat: kad pagajušā gadā NVA pierakstijus uz valsts valodas trešā (augstakā) kategorijas kursiem, inspektore bija šoka "PRIEKšKAM? TU RūNA BEZ AKCENTA!"

viņš ir pie visām sūdzībām sarakstījis palagus, uzbraucienus un principā traucē šim portālam dzīvot!
=================================
Nejauc mani ar VladIlat (4 burts viņam liela "i"!)! Vlad I lat - mans niks ir Vladlat - 4 burts mazajs "L"!

Latviešu tautas 12.05.2015

a ja ir pēdējAIS? kur ir tādi noteikumi, ka pirms iekāpšanas ir jāsagatovo biļete?
===========================================
Rikojas pēc veselā saprāta un noteikumiem par sabiedrisko transportu!

kāpēc nav nodrošinātas iespējas reģistrēt etalonu neatejot no durvīm, kāpēc man ir jāspraucās cauri cilvēkiem?
================================================
Tas mani arī uztrauc. Īpaši tas, ka volidatory atrodas patālu no otrā durvīm no vadītāja!

a nafig pa 1 pieturu vai kaut vai no centrālās stacijas līdz galam ar 15 trolejbusu maksāt, ja tu vari tikt APZAGTS, kā tas notika ar mani pirms es uzzināju kāds kontingents šajā trolejbusā pārsvarā ir! reāli bail par savu dzīvību!
============================================
Nu tas tolerance: grībējat tikt Eiropas Savienībā? Čiganu personas jacieši!

kur ir pateikts, ka nevar kāpt iekšā ar nesagatavotu etalonu?
==================================================
Izlasiet rupigak Noteikumus par sabiedrisko transportu! Un vel. Atvainojiet, bet es domāju ka visi doma ar galvu! Izradas ka ir tie, kas domāja ar dirsu!

es, kādreiz kad izmantoju transportu, skrēju un pēctam meklēju biļeti!
============================================
Nu ja: tu vispirms kaut ko izdarisi un pec tam tikai doma ko darit! Normalie cilvēki rikojas otrādak! Nfisi abortu: tadiem debiliem nav ko laist pasaulē bērnus!

un to, ka citi autobusi iet vienreiz stundā tu nesaproti?
===============================================
Tev taču neviens nepiespiež braukt ar tadu neertu autobusu: griezies pie sava nakama bērna tēva: ja viņš prot taisit bērnus, tad lai apgada tev ar transportu! Lai dod naudu prieks taksometra! PAR PRIEKU JAMAKSA! UZ NOMAKSU! UZ 18 GADIEM!

es piemēram vsp atsakos braukt ar RS kamēr gņils būs pie stūres!
============================================
Un iepriekšājs Rīgas mērs bija labak? Es par resnu cūku Jāni Birksu. Jūs esiet lietās kursā ka viņš "apgrozija" Rīgas budžetu ofšorā un procentus lika sava kabatā?

P.S. Ar RS un Rīgu man nav sakarus? jo dzīvoju Inčukalnā un 1-2 reiz mēnesī atbraucu ciemos pie drauga uz 3 dienam!

Latviešu tautas 12.05.2015

a ja ir pēdējAIS? kur ir tādi noteikumi, ka pirms iekāpšanas ir jāsagatovo biļete?
===========================================
Rikojas pēc veselā PRāTA un noteikumiem par sabiedrisko transportu!

Latviešu tautas 12.05.2015

es, kādreiz kad izmantoju transportu, skrēju un pēctam meklēju biļeti!
============================================
Nu ja: tu vispirms kaut ko izdarisi un pec tam tikai doma ko darit! Normalie cilvēki rikojas otrādak! Taisi abortu: tadiem debiliem nav ko laist pasaulē bērnus!

P.S. Ar RS un Rīgu man nav sakarus, jo dzīvoju Inčukalnā un 1-2 reiz mēnesī atbraucu ciemos pie drauga uz 3 dienam!

Latviešu tautas 13.05.2015

Ja es pārvāktos uz krieviju, es iemācītos krievu valodu pusgada laikā, jo man būtu kauns nezināt valsts valodu :)

1960-jos gados es dzīvoju PSRS, Latvijas PSR: valsts valoda bija KRIEVU valoda. Es saku mācit latviešu valodu no otra klase skolā. Tatad Jūsu pritenzijas izskatas smiekligi! Kapec Jūs tik asi nereaģējiet kad pasakumi notiek angļu valoda? Bails?

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes