Paus Konsults"un atbildes uz to " />

Crediton -> Paus Konsults

Sveiki. Ceru uz ātru atbildi.Man uz doto brīdi ir kedīts crediton 60Ls(iepriekš bija vairāk), esme kavējis atmakas termiņu par 72 dienām, neesmu veicis pagarinājumus, bet es vienmēr ar viņiem sazinājies un informējis par savu situāciju un vēlamo iemaksas datumu, par kuru esam vienojušies.Līdz šim viss bija kārtībā, bet diemžēl, kā jau cilvēks, palaidu garām pēdējo datumu par kuru bijām vienojušies un tikai pēc 2 nedēļām reaģēju. Atmaksāju pilnu summu par soda procentiem jeb kavējuma naudu un palika pliks kredīts. Pagarināšanas iespēja tika atslēgta un saņēmu e-pastā ziņu, ka esmu nodots PK un lai ar viņiem sazinos.Tagad sāksies mans jautājums. Kredītu esmu ar mieru labprātīgi atmaksāt un maksāšu Crediton kontā, bet nevēlos maksāt piedziņas izdevumus KP kantorim. Vai manā situācijā tas ir iespējams? Esmu palaījis citas sūdzības par šo piedziņas kantori un atradis dažus punktus, varbūt man viņi arī noderētu? Paldies par uzmanību.Pēc Civillikuma vai jebkura cita normatīva akta kreditņēmēja pienākumos neietilpst atmaksāt piedziņas izdevumus.Civillikuma 2307.pants nosaka, ka piedziņas izdevumi jāsedz pilnvarotājam.Civillikuma 18.nodaļas 1.apakšnodaļā par pilnvarojuma līgumiem, 2304.pants nosaka, ka pilnvarnieks nedrīkst gūt peļņu no lietas sev pašam.Pieprasot no kredītņēmēja, kā trešās personas kaut kāda veida samaksu par parādpiedzinēja pakalpojumiem, kurus piedzinējs sniedz aizdevējam, ir uzskatāms kā mēģinājums gūt papildus peļņu no pilnvarojumā dotā uzdevuma izpildes, kas kā jau pieminēju ir pretrunā ar Civillikuma normām, līdz ar to prettiesisks.Un vēl:Mūsu valstī ar inkaso darbībām drīkst nodarboties:- Valsts ieņēmumu dienests;- Zvērināti tiesu izpildītāji pēc tiesas lēmuma!Viss, vairāk nevienam nav tiesības pieprasīt no jums kaut kādas samaksas!

es_anonīms 21.05.2013

Atbildes (2)

D Degtyarev 22.05.2013

nomaksā pamatsummu un viss, tad pazvani Pautam, ka esi visu nomaksājis, kad viņi sāks bļaut, ka jānomaksā visādi citi izdevumi, tad atbildi, ka Tev tas nav jādara, tālāk vajag, lai jurists nosūta PAREIZI sastādītu vēstuli, tad paiet kāds mēnesis un viņi atsūta vēstuli, ka pretenziju nav, to saku pēc paša pieredzes, čoma brālis uzrakstija vēstuli un viss bija ok :)

R ri4y 22.05.2013

LR likumdošana nosaka, ka tev nav jāmaksā trešajām personām nekādi viņu izdevumi vai kas cits, bet gan jāmaksā tikai tam kam esi parādā. Ja viņi sāks kasīties droši vari teikt ka parādu esi apmaksājis, kam esi parādā, šiem esi tiesīgs pat nesūtīt maksājuma uzdevumu. Bet gan ar šo maksājuma uzdevumu griezties pa taisno PAC

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes