Neesmu Lattelecom darbinieks !!!
Liela bija mana vilšanās, kad kārtējo svētdienu sagadīju pie TV skatoties savu iemīļoto raidījumu pa TV3 - Nekā personīga . Ar nepacietību gaidīju, kad atklās jaunas nelikumības, pieķers kādu amatpersonu zogam. Bet NP 28.02.2010 raidījumu iesāka ar Lattelecom nomelnošanu - "Digitālās televīzijas signāls nav uztverams pat Bauskā".
Sižetu var noskatīties internetā - http://www.tv3.lv/content/view/8044/282/
Žēl, ka TV3, kas pieder Modern Times Group un arī tam piederošais Viasat mēģina visu laiku celt brēku, ka tagad tirgū ienākot Lattelecom Virszemes TV iestāsies pasaules gals. Internetā to vien dzird, nav labi tas, nav labi šitais. Daļēji jau arī saprotu Modern Times Group - konkurence nav laba. Labāk lai paliek Analogā TV un tiem, kas to nevar uztvert, vai grib skatīties labākā kvalitātē - uzstādīsim satelīta šķīvjus. Bet, kas tad tos ņems, ja LTV1, LTV7, TV3, TV5 un LNT var skatīties bez maksas. Tā vietā, lai piedāvātu labākus līguma nosacījumus, samazinātu cenas - labāk nepatiesi apmelot konkurentus. Vēl pretīgāk ir tad, ja to dara žurnālisti. Vai tad Jānis Krēvics, Ilze Jaunalksne un Odita Krenberga ir pērkami Modern Times Group propagandisti? Tad jau nākamais karjeras pakāpiens būs TP pozitīvisma kampaņās. Esmu vīlies...
Dažas piebildes par sižetu.
1. Dekoderi sastopami plašā tirdzniecības tīklā.
-Un protams, ka NP iegriežas Maxima. Varēja jau aiziet uz gaļas veikalu. Kā, nav? Tikai gaļa vien - Lattelecom ir melojis, meloja vienreiz, tātad melo visu laiku. Labs iesākums sižetam.
2. Dekoderis 39Ls ar kartiņu.
-Es arī gribu Starta paku pa tādu cenu.
3.Vietējie televīzijas speciālisti.
-Tie ir sertificēti, lai uzstādītu un testētu Lattelecom iekārtas? Vai tikai Bauskas kaktu bodīte, kas taisa TV. Negribu piekasīties ar tiem specialistiem, jo nezinu vai NP tos vienkāši nav kā aitiņas iekļāvis savā apmelnošanas kampaņā. Nav ticamības momenta tehniķu teiktājā, ja nav papīru. Tikpat labi atnākam pie manis un arī Visast nebūs signāla.
4. Pa TV rāda LTV7.
-Jebkuram ir skaidrs, ka skatītos LTV1 un LTV7 nepieciešama metru antena VHF, bet LNT un TV3 decimetru antena UHF, lai nesareģītu stāstu frekvences un diapazonus nepieminēšu.
5. Nav digitālā signāla.
Ja cilvēcinš tikai nopircis metru antenu, lai lūrētu LTV7, tad protams digitālo TV neredzēt kā savas ausis. Digitālā TV ir uztverams tikai ar decimetru antenu. Un var teikt - Analogā tomēr strādā, bet digitālā ne. Būtu pa TV uzlikuši TV3, bet to jau nerāda. Nav decimetru UHF antenas. Smieklīgi.
6. Saimnieki apgalvo - antena laba un ir pārbaidīta.
-Protams laba, bet kas tieši labs? Krāsa? Un kur tad tā tika pārbaudīta? Ķīnā, kad noņēma no konveijiera vai ir pareizi nokrāsota? Vai to pārbudīja iepriekšminētie speciālisti, kuri apgalvo, ka tā ir par zemu? Sviests. Gandrīz kā Delfi rakstiņi no tēmas - Amerikā zinātnieki izdomājuši. Šitā jau nevar. Būtu aiznesuši to vismaz atrādīt Lattelecom pārstāvim. Tad, ja tas to atzītu par derīgu, tad būtu pamats kasīties. Bet nekā...
7.Vajadzīga 10 metrus augsta antena.
-Nesertificēti meistari dzejo par Lattelecom nepārbaudītu antenu. Uz kā pamata 10 metri, varbūt vaiga 100 metrus augstu torni. Izskatītos iespaidīgāk. Galenais, lai pasaka nezaudē ticamības momentu.
8. ...
Pārējo nemaz nepieminēšu. Viena liela anekdote ne raidījums.
Liekas, ka TV3 sāk izmantot Krievijas televīzijas metodes. Bet ko padarīsi - Kas maksā, tas pasūta mūziku! Es Jūsu raidījumi diez vai skatīšos. Šitā iekakāt dvēselē.
Pateicoties Virszemes TV man mājās, Kuldīgas rajonā ir TV5, un tur vismaz ir profesionālāki žurnālisti, kaut vai Andrejs Mamikins, kas vada raidījumu Bez cenzūras. Ir iespēja skatīties ko citu - nevis Jūsu nīdēšanu. Tāpat kā priecājos, ka LNT vietā pārādījāties Jūs - es priecājos, ka ar digitalizāciju parādījās TV5.
Es jau arī varu sacerēt pasakas par Viasat. Un nejau visur to var dabūt un uztvert. Kaimiņienes gaļas veikalā nepārdeva. Ja man pie privātmājas ir lieli koki, vai 11 stāvu māja, kas aizsedz skatu uz pavadoni - Viasat nerādīs. Vai uz šķīvja sasnidzis sniegs utt. Vietējie speciālisti teica, ka vaiga 50 metrus augstu torni - uz kura uzlikt šķīvi. Un speciālu apsildi, lai kausētu sniegu, jo, kas tad 50 metrus augstā tornī kāps. Iznāk, ka man vaiga miljons latus, lai skatītos Viasat. Bet Viasat solīja, ka varēšu. Protaties kauna. Un Jūs sevi sauzat par žurnālistiem.
Katrai tehnoloģijai ir savi plusi un savi mīnusi. Noteikti, ja konkursā būtu uzvarējis viasat, tad iespējams raidījums Nekā personīga katru raidījumu iesāktu ar atgādinātu par to, cik labi ir tad, ja var izvēlēties Viasat Vieszemes TV un Viasat satelītelevīziju.