''Juglas ezers'' veterinārā klīnika. - Kaķa eitanāzija

Vakar vakarā (02.08.2012) saņēmu satrauktu zvanu no Juglas iedzīvotājiem par kaķi, kuru visdrīzāk esot sabraukusi mašīna, jo esot kauls izdūries uz āru. Aizbraucot uz notikuma vietu tika konstatēts Daudz, Daudz sliktāks stāvoklis...
Sākumā nodomāju - kāpēc atradēji zvanījuši, ja kaķis jau kādu nedēļu ir miris!? (tā nospriedu pēc skeleta, kas pārvilkts ar zombija ādu, puvuma smakas un tārpiem, kas līda ārā no acīm un citām ķermeņa daļām!) Bet kā pēc mirkļa ieraudzīju - kaķis joprojām elpoja!
Izrādās, ka bērni kaķi bija atraduši un pat nogādājuši tuvējā klīnikā "Juglas ezers", kur viņiem par eitanāziju paprasīti 15 lati. Kad bērni atbildējuši, ka tik lielas naudas viņiem pat visiem kopā neesot un jautājuši, ko lai tādā gadījumā dara, klīnikas ārsti pateikuši - "PASLĒPIET kaķi kaut kur, gan jau pats drīz nomirs!!!!" Prātam neaptverams, KĀ ĀRSTS var ko tādu ieteikt, redzot, cik neapskaužamā stāvoklī bija dzīvnieks! Pat ja pats nevarēja palīdzēt bez šiem 15 latiem, varēja vismaz ieteikt vest uz Beinarta klīniku, kur 1.palīdzība ielas dzīvniekiem tiek sniegta bezmaksas!
Tikai pateicoties bērnu skaidrajam saprātam, kas kaķi nenoslēpa, bet turpināja meklēt variantus, kā reāli palīdzēt tik lielā nelaimē nonākušajam dzīvniekam, caur pazīstamiem sazvanījāmies un minci nogādāju Beinarta klīnikā uz 1.palīdzību. Diemžēl 1.palīdzība šajā gadījumā bija eitanāzija...nevarēja ļaut dzīvniekam vēl ilgāk mocīties ar neskaitāmām traumām, tārpiem, ķermeņa sadalīšanos vēl dzīvam esot... :(
Jāpiebilst, ka kaķītis bija apmēram 1-2 gadus vecs, un visdrīzāk viņa liktenis bijis šāds "pateicoties" saimniekiem, kas viņu izmetuši uz ielas. Kaķis visdrīzāk bailēs slapstījies pa pagrabiem, nav varējis piemēroties un atrast ēdamo, ticis iesaistīts vairākos kautiņos ar āra kaķiem, guvis neskaitāmus ievainojumus, kas karstajā laikā piesaistījuši mušas, kuras brūcēs sadējušas oliņas. Tādēļ kaķis piedzīvojis drausmīgas ciešanas, tiekot apēsts dzīvam no iekšpuses!!!

S

Komentāri (8)

T Tenis 04.08.2012

Jā, lopi ir atrodami visās profesijās.

Z zaptesburka 04.08.2012

OK, tas ir neiedomājami nežēlīgi un neētiski no vetārstu puses, bet vai tam nevajadzēja būt arī nelikumīgi? Es domāju, vai tad vetārstiem nav PIENĀKUMS vai nu pašiem palīdzēt, vai piesaistīt kādas citas organizācijas speciālistus, kas to izdarītu?

Ausainītis 04.08.2012

Nabaga dzīvnieciņš!

A avrora- 05.08.2012

"Juglas ezera" veterinārārstes vienmēr ir laipnas un atsaucīgas!!!Kaut kā, ne īpaši ticas!!!

S SandraK 06.08.2012

Kā labi redzam, kad runa ir par naudu attieksme ir pavisam cita.

G gladiator 07.08.2012

Kaut kas neiedomàjams! Licenci nost! Drausmas! redzams, ka naudas deelj cilveks gatavs uz jebko! Pienemu, ka ja atnaktu ar naudu, teiktu ko pavisam citu! Kà ar àrsta ètiku?

kaķīts 24.07.2014

Meitenes no vetklīnikas Juglas ielā 51 ir superatsaucīgas, izpalīdzīgas, profesionālas, saprotošas, par šo klīniku iespaids izveidojies visnotaļ pozitīvs..tapēc kaut kas tajā stāstā nešķiet gluži tīrs. Labi, ka kaķītim mocības tika izbeigtas. Arī pie dr.Beinarta diennakts klīnikā esam bijuši. Par viņu šeit pat lasīti šausmu stāsti, taču dzīvē var redzēt, ka cilvēkam tas ir sirdsdarbs, dzīvai radībai pāri nedarītu.

kaķīts 24.07.2014

Meitenes no vetklīnikas Juglas ielā 51 ir superatsaucīgas, izpalīdzīgas, profesionālas, saprotošas, par šo klīniku iespaids izveidojies visnotaļ pozitīvs..tapēc kaut kas tajā stāstā nešķiet gluži tīrs. Labi, ka kaķītim mocības tika izbeigtas, nabaga dzīvnieks. Arī pie dr.Beinarta diennakts klīnikā esam bijuši. Par viņu šeit pat lasīti šausmu stāsti, taču dzīvē var redzēt, ka cilvēkam tas ir sirdsdarbs, dzīvai radībiņai pāri nedarītu.

Pievienot komentāru

Pozitīva Neitrāla Negatīva
Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes