Paus konsult

Sveicināti,vai "Paus konsult" darbiniece DACE ir tiesīga zvanīties kaimiņiem radiem un stāstīt par maniem parādiem un to lielumu(protams pēc viņu procentiem) .Esam sazvanījušies esmu paskaidrojis ,ka pašlaik nevaru maksāt pat 10 ls jo esmu bez darba,bet VIŅI zvana vienalga bet nejau man.

M Mārtiņš 15.12.2011

Atbildes (10)

Guga 16.12.2011

nē nav tiesīga
ja vien vari to pierādīt, ierakstīt sarunu....
tiesa vinnēta un kompensācija Tev noteikti lielāka,nekā Tavs parāds

A AntiPausKonsult 16.12.2011

Saliksim visus punktus uz "i"!
Tikai viens nosacījums: "IESLĒDZIET" LOĢIKU UN SĀKCIET TAČU BEIDZOT DOMĀT AR GALVU!!!

1) Pēc Civillikuma vai jebkura cita normatīva akta kreditņēmēja pienākumos neietilpst atmaksāt piedziņas izdevumus.
Civillikuma 2307.pants nosaka, ka piedziņas izdevumi jāsedz pilnvarotājam.
Civillikuma 18.nodaļas 1.apakšnodaļā par pilnvarojuma līgumiem, 2304.pants nosaka, ka pilnvarnieks nedrīkst gūt peļņu no lietas sev pašam.
Pieprasot no kredītņēmēja, kā trešās personas kaut kāda veida samaksu par parādpiedzinēja pakalpojumiem, kurus piedzinējs sniedz aizdevējam, ir uzskatāms kā mēģinājums gūt papildus peļņu no pilnvarojumā dotā uzdevuma izpildes, kas kā jau pieminēju ir pretrunā ar Civillikuma normām, līdz ar to prettiesisks.

2) Ja parāds nav cedēts, tad jums ir likumīgas tiesības ar šādām firmām "neiesieties"!

3) Jums jākontaktējas ar kreditoru un jāvienojas par atmaksas grafiku.

4) Jums ir jānomaksā pamatparāds, procenti un soda procenti par kavējumu, bet tikai kreditoram nevis piedzinējam. Turklāt ja jūs ar kreditoru iesiet uz kontaktu, tad varat mēģināt vienoties, lai jums anulē soda procentus. Parasti kreditori uz to iet, jo ja lieta nonāks tiesā, tad jums ir tiesības uzrakstīt iesniegumu par soda procentu samazināšanu un tiesas parasti šādus iesniegumus apstiprina. Tāpēc kreditori ne visai vēlas lietas novest līdz tiesai, jo tā viņi zaudē naudu.

5) Latvijā pagaidām nav likumdošana, kas regulētu piedziņas procedūru un tāpēc pagaidām tiek izmantots Civillikums, kurā viss ir ļoti skaidri uzrakstīts!

6) Mūsu valstī ar inkaso darbībām drīkst nodarboties:
- Valsts ieņēmumu dienests;
- Zvērināti tiesu izpildītāji pēc tiesas lēmuma.
Viss, vairāk nevienam nav tiesības pieprasīt no jums kaut kādas samaksas piespiedu kārtā!

Paus Konsult darbinieki nodarbojās ar iebiedēšanu cerībā, ka jūs "salūzīsiet" un samaksāsiet parādu ar visām summām, kuras viņi ir pieplusojuši klāt. Nevajag paļauties uz šantāžu. Turpmāk, kad jums zvana no Paus Konsult uzreiz brīdiniet, ka saruna tiek ierakstīta un jūs uzreiz redzēsiet, kā mainīsies zvanītāja balss. Viņi ļoti labi saprot, ka rīkojās ar nelikumīgām metodēm!

Ja jūs "draudzējaties" ar krievu valodu, tad iesaku dabūt avīzi "МК Латвия" № 44(455), kas izdota 2011.gada 2.-8.novembrim. Tur ļoti vienkāršā valodā ir viss aprakstīts kā rīkoties un ko darīt, ja jūs vajā parādpiedzinējs.

Es nebūt nesaku, ka parāds nav jāatdod, bet to var izdarīt daudz civilizētāk un nebarojot šīs parādpiedzinējfirmas!

IERAKSTIET NĀKAMO REIZI ŠO SARUNU, PAŅEMIET NO KAIMIŅIEM PAPĪRU, PAR FAKTU, KA NO PAUS KONSULT IR PIE VIŅIEM GIEZUŠIES SAKARĀ AR JŪSU PARĀDU UN RAKSTIET IESNIEGUMU VALSTS DATU AIZSARDZĪBAS INSPEKCIJAI!
VARAT IESNIEGT PRASĪBU TIESĀ PRET PAUS KONSULT PAR PERSONĪGO DATU NOPLUDINĀŠANU!

E Exparādnieks 17.12.2011

Vispār šiem parādpiedzinējiem vispār nav tiesības, izņemot jūs, apspriest jūsu finansu lietas ne ar vienu!
Turklāt es personīgi no pieredzes ieteiktu kontaktēties pa tiešo ar kreditoru, ja jūsu parāds nav cedēts un neņemt galvā šos parādpiedzinējus!
Mūsu valstī viņi darbojas ar nelikumīgām metodēm! Turklāt parādpiedzinējam nav tiesību no jums prasīt vairāk kā tik cik esat parādā+kavējuma procenti+kredītprocenti. Nekādus piedziņas izdevumus viņiem nav tiesības no jums prasīt, jo šos izdevumus jau ir apmaksājis kreditors, kurš pasūtījis šo pakalpojumu.
Ieslēdz lōģiku un sāc domāt!!! kāpēc Tev būtu jāapmaksā pakalpojums, ko Tu neesi pasūtījis? Kāpēc parādpiedzinējs nesūta Tev rēķinu vai kvīti, bet tikai informatīvu vēstuli? Kādas juridiskas saistības Tevi saista ar parādpiedzinēju, esi parakstījis ar šo piedzinēju kādu līgumu? Lūk, domāju, ka uz visiem šiem jautājumiem atbildēsi negatīvi. Tātad, nekādas saistības Tev ar parādpiedzinēju nav! Tev nav pat likumīga pamata viņiem kaut ko maksāt!!! lai viņi ārdās! Uzraksti policijā iesniegumu par izspiešanu un sarunas ieteicams ir irakstīt, protams brīdinot par to!

Es esmu uzvarējis tiesā prāvu pret parādpiedzinēju, kurš no manis gribēja lai es viņiem pārskaitu 856,45Ls. Rezultātā tiesa lēma, ka man ir jānorēķinās ar kreditoru 143,24Ls un jāsamaksā valsts nodeva tiesai 9,00Ls. Turklāt tagad gatavoju pretprasību pret parādpiedzinēju, kurš arī bija informāciju "nopludinājis" kaimiņiem, darba devējam un draugiem. Morālo kompensāciju prasīšu gada alagas apmērā, tas ir 7500Ls! Advokāts teica, ka 90%, ka vinnēsim. Jā vēl pie šīs summas klāt pielikšu advokāta pakalpojumus!

I Iveta 18.12.2011

Jā , šinī valstī visas tiesības ir parādniekiem , krāpniekiem , zagļiem, un tamlīdzīgiem ļautiņiem , Exparādniekam diemžēl ir taisnība.Un viņiem ir nauda , lai nolīgtu slīpētu advokātu , bet naudas nav , lai nokārtotu parādsaistības.

I Inga 18.12.2011

Mēs dzīvojam tiesiskā valstī, tikai jautājums, cik civilizēti, piemēram, kredītiestādes piedāvā aizdevumu - līgumu, cik civilizēti tiek piedzīti parādi? Cik adekvāti ir aizdevumu procenti. Ja godīgi, tad lielākā daļa uzaudzē mistiskus un neadekvātus procentus par parādu, nevis sekmē parāda atdošanu. Diemžēl tieši otrādi - likums vairāk aizstāv kredītiestādes, kaut vai ņemsim vēra miljardiem vērto aizdevumu no PB un SVF. Parādu var atgūt ar cilvēku normāli runājot, sadarbojoties, uzrakstot vienošanos, izpētot situāciju. Arī kredītiestādēm jāuzņemas atbildība, jo ne vienmēr pārbauda maksātspēju, vai ir aizņēmumi citās kredītiestādēs, kā tur tiek veikti maksājumi. Nesen masu medijos bija informācija, ka SMScredit.lv aizdeva naudu nestrādājošai meitenei, protams, kas kārto parādu - viņas mamma. Varbūt te kāds gudri iebildīs par audzināšanu. Pirmkārt, ir jāpārbauda, vai topošam aizņēmējam ir darbs un alga, kā viņš segs to aizņēmumu. Otrkārt, līgumam ir jābūt uzrakstītam vidusmēra cilvēkam saprotamā valodā, jo piedodiet- ne visi ir juristi, ekonomisti, grāmatveži. Ar parādnieku ir jāstrādā, jāsadarbojas ar civilizētā sabiedrībā pieļaujamām metodēm, lai viņam būtu iespējams to parādu atdot, jo, procentiem neadekvāti augot ,diez vai pārādnieks šajā dzīvē šo parādu atdos. Protams, labāk būtu neaizņemties, neskatoties, ka ir Ziemassvētku laiks. Būtu jauki apvienoties akcijā uz mēnesi un neaizņemties no ātrajiem kredīta aizdevējiem. Jau tagad to aizņēmēju ir mazāk nekā 2010. gadā. Cilvēki kļūst gudrāki. Lai tie SMS, VIVUS, VIA... bankrotē, būs mazāk cilvēku asaru un problēmu.'Šajā valstī visatļautība ir parādpiedzinējiem, jo nav likuma, kas viņus kontrolē.Tā kā Iveta neaizstāvi savu ģildi, tas jau muļķim saprotams, ka esi saistīta ar kādu no aizdevēju vai piedzinēju firmu.

C como 19.12.2011

Ej dirst, Iveta! Vnk aizveries un EJ DIRST, MAUKA!

E Exparādnieks 21.12.2011

Iveta!
Es šeit nerunāju par to kam ir tiesības un kam nav šīs tiesības, es šeit runāju par CILVĒCĪGU ATTIEKSMI! Ne jau vienmēr dzīvē ir viss balts!
Un šo kompensāciju prasīšu ne jau tāpēc, ka ļoti vajag naudu, kaut arī tā nekad nav lieka, bet gan lai pārmācītu šādus kantorus. Varbūt tad šie kantori sapratīs, ka jāstrādā ar civilizētām metodēm, nevis ar draudiem un biedēšanu un jāievēro ir vispārējā pieklājības normas un likumi! Pēc tiesas nopublicēšu arī telefonsarunas, kuras tika ierakstītas. Noklausīsies-ausis novītīs! Man šķiet, ka pat sabiedrībā ar viszemāko intelektu tā nestrādā!
Pagājušā tiesas procesā, kad tiesa pasludināja pārtraukumu uz stundu, pie manis pienāca šī parādpiedzinēja jurists un piedāvāja izlīgumu. Es nepiekritu. Kāpēc? Tāpēc, kad man bija slikti, mani viņi negribēja klausīties un arī piekāpties negribēja, kāpēc tad man vajag piekāpties?
Diemžēl šajā valstī valda džungļu likumi "zobs pret zobu", un šādas firmas ir jāaudzina kaut vai tādā veidā, ja savādāk nevar.
Mēs ar advokātu pakonsultējāmies un vēl nolēmām uzrakstīt Valsts ieņēmumu dienestā iesniegumu, lai pārbauda kā šiem ar nodokļu nomaksu ir!
Viņi man bendēja nervus, tagad es to darīšu! Es pēc dabas esmu cilvēks, kurš citus neaiztiek, ja mani neaiztiek!!!
Un šeit vienmēr esmu komentējis gandrīz visas sūdzības, kas skar parādu piedziņu, jo cilvēki vienkārši neorientējas likumdošanā, bet likums 50% ir parādnieka pusē! Jā, turklāt par "parādnieku" arī cilvēku var nosaukt tikai tiesa, nevis kaut kādas firmeles!!! Kā Paus Konsult darbiniece izrādīja neapmierinātību, kad palūdzu griezties pie manis ar "kungs", nevis "parādnieks". Es vēl panākšu, ka viņa man publiski atvainosies par visu, ko sarunāja pa telefonu. Es tos ierakstus kopā ar pieteikumu iesniegšu tiesai.
NEVIENAM ŠAJĀ VALSTĪ NAV TIESĪBAS PAZEMOT CILVĒKU!!!

J Jautājums 24.12.2011

Kas tā par firmu "Regnus" - parādpiedzinēji? Vai kādam ir sanācis ar viņiem saskarties?

Likumsargs 25.12.2011

"Regnus" ir parādu piedzinējs. Nezinu vai viņi strādā arī ar fiziskām personām, bet ar juridiskām personām viņi strādā. Katrā ziņā "Regnus" manā redzes lokā vēl nav nonācis, tāpēc nevaru neko pateikt.

J Jautājums 29.12.2011

Kādas metodes viņi, Regnus, izmanto? Vai viņiem ir ar likumu noteiktas tiesības kaut ko piedzīt, ja vēl nav bijusi tiesa? Vai viņi darbojas kopā ar tiesu izpildītājiem?

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes