par darbinieka atlaišanu pārbaudes laikā

Vai darbiniekam ir kādas tiesības pārbaudes laikā? Vai arī atlaišana var tikt piemērota jebkāda iemesla dēļ?

J Juta 10.12.2009

Atbildes (7)

E Eseseseseseseseseses 10.12.2009

tiesiibu nav, izmest var jebkuraa briidii. lai kaads ari buutu iemesls, var teikt, ka darbinieks nav piemerots dotajam darbam. Nauda par nostradato laiku gan ir jasamaksaa..

B Baņkieris 10.12.2009

Darbinieks, kurš strādā uz pārbaudes laiku ir tādas pašas tiesības, ka jebkuram uzņēmumā strādājošam darbiniekam.
Atlaist var tad, kad beidzies pārbaudes termiņš, neminot atlaišanas iemeslu. Ja darbinieks, pēc pārbaudes termiņa beigām turpina strādāt, tad šāds līgums automātiski tiek uzskatīts par beztermiņa līgumu un tad var atlaist tikai likumdošanā paredzētā kārtībā.
Pārbaudes laikā var atlaist jebkurā laikā izmaksājot naudu par padarīto darbu!

G Gala 10.12.2009

Да нет реально никаких прав у работника. Работодатель, в соответствии с законом, имеет право уволить работника в любой момент испытательного срока, предупредив за три дня, и имеет полное право не объяснять причин.

R riekstkodis 11.12.2009

Visizdevīgāk ir paņemt slimības lapu uz visu pārbaudes laiku, jo slimības laiks tiek ieskaitīts pārbaudes laikā. Pēc atgriešanās pārbaudes laiks būs beidzies un būs iestājies beztermiņa līgums ar visām izrietošajām sekām.

P pers.d.vad 11.12.2009

parbaudes laika darbinieku var atlast jebkura bridi, pazinojot 3 dienas ieprieksh.nav jamin atlaishanas iemesls.

P pers.d.vad 11.12.2009

ne, slimibas lapa parbaudes laika netiek ieskaitita. cik slimoja, par tik ilgu laiku pagarinasies parbaudes laika terminjsh.
izlasiet darba likumu!

I Irēna 14.12.2009

LR Darba likums
13.nodaļa
Pārbaude, pieņemot darbā
46.pants. Pārbaudes noteikšana

1) Noslēdzot darba līgumu, var noteikt pārbaudi, lai noskaidrotu, vai darbinieks atbilst viņam uzticētā darba veikšanai. Ja pārbaudes noteikšana nav norādīta darba līgumā, tas uzskatāms par noslēgtu bez pārbaudes. Pārbaudi nenosaka personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem.

(2) Pārbaudes termiņš nedrīkst būt ilgāks par trim mēnešiem. Minētajā termiņā neieskaita pārejošas darbnespējas laiku un citu laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ.
47.pants. Pārbaudes sekas

(1) Pārbaudes laikā darba devējam un darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu trīs dienas iepriekš. Darba devējam, uzteicot darba līgumu pārbaudes laikā, nav pienākums norādīt šāda uzteikuma iemeslu.

(2) Ja nolīgtais pārbaudes termiņš ir beidzies un darbinieks turpina veikt darbu, atzīstams, ka viņš pārbaudi ir izturējis.

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes