Par darba attiecību pārtraukšanu grūtniecības laikā

Sveiki!Tā kā ir krīzes laiks un daudzos uzņēmumos notiek štatu samazināšana, sāku uztraukties par savu darba vietu. Situācija- esmu stāvoklī, pašlaik rit trešais mēnesis un interesē tāda lieta-vai darba devējs drīkst atlaist grūtnieci? Varbūt kāds zinošs cilvēks varētu padalīties informācijā.

D dinda 04.07.2009

Atbildes (6)

K kukuwka 04.07.2009

Ne,nevar.Tas nav likumigi.

L lykii 05.07.2009

Nu,kur Tev vispār mīļā meitene šajos apstākļos dzemdēt?? Vai esi padomājusi,kā iztiksiet??
Nu sāciet reiz cilvēki domāt,nevis paļauties uz varbūtībām!!
Skarbi,bet patiesi,jo Jūs neesat gatavas,kā agrāk vecmāmiņas dzemdēt,siena laukā,vai pirtiņā un bērniņu barot pašas,kā arī autiņus mazgāt.

D dinda 05.07.2009

To-> lykii
Nekad nav bijuši pietiekami labi laiki, to, ka nav labi skandina visu laiku.
Ja nepamanīji, neprasīju Tavu viedokli par faktu kā tādu, bet gan uzdevu konkrētu jautājumu, bet ja nezini atbildi uz šo jautājumu, vai arī nevēlies atbildēt, savus komentārus paturi pie sevis, ne jau Tu man mācīsi kad un kur dzemdēt vai nedzemdēt.

L lilī 05.07.2009

nesatraucies,nevar atlaist.
Pretējā gadījuma dodies uz darba inspekciju,tad dabūs maksāt tev kompensāciju.

to - lykii...tavs komentārs vispār nevietā,labāk atvainojies par saviem vārdiem,lai beigās pašai nesanāktu tā,ko esi rakstījusi komentējumā:(

O o-o-o 06.07.2009

man gan skiet ka tgd var! nesen biju uz seminaru kur gaja par to runa. Tgd mainiita likumdoshana sakaraa ar to- ka tgd var atlaist JEBKURU. nu un attieciigi tas nozime ari grutnieci.

D D 07.07.2009

Nu ir tā, ka atlaist nevar, ja samazina štatus vai tamlīdzīgi, bet darba likumā ir punkti, kas attiecas arī uz grūtniecēm, diemžēl. Par slikti veiktu darbu, pārkāpumiem darba vietā- var atlaist jebkuru, viss atkarīgs no darba devēja godprātības

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes