par creditreform

Labdien!Man ir jautājumsMan bija neapmaksāts rēķins par telefonu sarunas pakalpojumiem Bite kompānijā.24.11.10 rēķins bija apmaksāts pilna apjoma, bet neskatoties uz to 25.11.10 Bite kompānija iesniedz inkaso pieteikumu parada piedziņai Creditreform kompānijā no mani. Sazinoties ar Creditreform kompānijas menedžerei Oksanai Parfjonovai es uzzināja, kā man ir apmaksa parada piedziņas izdevumus. Inkaso rēķins Bite kompānija bija izsniegts Creditreform kompānijā viena darba diena laika pēc parada apmaksāšanas. Vai man tiešam ir jāapmaksā paradu piedziņas izdevumus?Ar cieņu,

O olegs 03.12.2010

Atbildes (5)

A Andrejs 03.12.2010

Ja Tu pats apgalvo, ka nav nekāda parāda, tad kādus vēl parāda piedziņas izdevumus jāmaksā Tev?! Nav parāda - nav parāda piedziņas izdevumu. Un par tēmu - nav arī jāmaksā parāda piedziņas izdevumus, jo Tev nav līguma ar Creditreform, par sava paša parāda piedziņu, par ko varētu iekasēt pakalpojuma maksu. Un kas, Tu nevari pierādīt Bitei, ka esi visu nomaksājis? Droši vien, ka ir tas parāds, vai ne?

L Likumsargs 04.12.2010

Ja jūs esat nomaksājis rēķinu Bitei, tad Jums nav nekādas saistības ar Creditreform. Turklāt pēc Latvijas likumdošanas neviena parādpiedziņas kompānija nav tiesīga pieprasīt kaut kādu savu izdevumu kompensāciju bez tiesas lēmuma! Tā kā droši, varat nemaksāt neko, jo viņu prasība ir nelikumīga. Aizsūtiet viņiem maksājuma čeka kopiju un skaidri pasakiet, ka jums nav parādsaistību un viņu prasība ir nelikumīga. Es domāju, ka ar to arī beigsies visa šī epopeja!
ŅEMIET VĒRĀ!
Viss, ko jūs maksājat parādpiedzinējam skaitās "brīvprātīgs" un atgriezt tās summas būs nereāli!
Latvijā piespiedu kārtā ar inkaso darbībām drīkst nodarboties tikai Valsts ieņēmumu dienests un tiesu izpildītājs pēc tiesas lēmuma. Tā kā visas darbības ko veic šie parādpiedzinēji ir nelikumīgas un prettiesiskas!

Parasti parādpiedzinēji savās vēstulēs min Civillikuma pantus, bet ja Jūs parziniet likumdošanu, tad sapratīsiet, ka pat šie minētie panti ir pret parādpiedzinējiem, tikai viņi par to klusē!

Un neuztraucaties, neviens parādpiedzinējs Jūs neiesūdzēs tiesā par 24 latiem, viņiem tas nav izdevīgi!

Prasti sakot: JŪS ĶER UZ MUĻĶI!

O olegs 04.12.2010

Lils paldies par informaciju ))

Z zane 04.12.2010

Perfekti uzrakstiits Likumsargs - JŪS ĶER UZ MUĻĶI!

I Ilze 04.12.2010

Paprasiet lai kaut viens parādpiedzinējs izskaidro no kā veidojās šie piedziņas izdevumi?
Domāju, ka atbilde būs, ka viņi šādu informāciju nedod. Tas arī ir rupjš likuma pārkāpums, jo pēc Latvijas likumdošanas, jebkuram cilvēkam ir tiesības zināt par ko viņš maksā un kā šāds maksājums veidojās.
Otrā variantā dzirdēsiet ilgu un lielu vārdu diareju par administrēšanu, juristu darbu un tā tālāk! Tas viss ir pupu mizas! Kāda var būt administrēšana, ja piedzinējam tiek nodota lieta par parādu ar visiem parādnieka datiem un piedzinējam atliek uzrakstīt un nosūtīt vēstuli. Tas maksā maksimums 3,00Ls, bet arī tā ir liela cena, jo neviens parādpiedzinējs nesūta savas vēstules kā ierakstītas, bet gan kā parastu vēstuli. Tātad 35 santīmi katra vēstule. Kāds var būt juristu darbs, ja viss tāpat ir skaidrs kā diena un jurists "pieslēdzās", ja lieta nonāk tiesā.

Mana pieredze rāda, ka neviens no Latvijā strādājošiem parādpiedzinējiem nevar dokumentāli pierādīt savus tā saucamos piedziņas izdevumus uz mazām summām.
Otrs mans novērojums ir tāds, ka parādpiedzinējs ar jums kontaktējas tikai tik ilgi, kamēr viņam tas ir izdevīgi, tikko viņš sapratīs, ka jūs orientējaties likumdošanā, tā visi kontakti pazudīs!

Mani parasti šie kantori liek mierā jau pēc pirmā zvana!(Divas reizes bija sanācis tā, ka tiku viņu nagos). Jo uzreiz pasaku, ka kontaktēšos tikai un vienīgi ar kreditoru un nevis ar parādpiedzinēju. Protams, ka nākas uzklausīt visādas rupjības un pat draudus, bet to arī var izbēgt. Vajag vienkārši sarunas ierakstīt, pirms tam brīdināt, ka saruna tiek ierakstīta un tad, ja tā lieta nonāk līdz tiesai, kas ir maz ticams, šie ieraksti būs labs trumpis jūsu rokās!

Ja kādam interesanti, tad varu īsos vārdos pastāstīt kā strādā "Lindorff Oy" Vācijā.
Ja Vācijā kads parāds tiek nodots "Lindorff", tad šīs kompānijas pārstāvis sakontaktējās ar parādnieku un vienojās par parāda atmaksas termiņu un grafiku. Turklāt naudu liek maksāt nevis savā kontā, kā to dara Lindorff Latvijā, bet gan kreditora kontā. Lindorff Vācijā tikai seko lai tiktu pildīts maksājumu grafiks un viss, nekādu piedziņas izdevumu viņi neprasa. Protams, ja lieta nenonāk līdz tiesai. Vācijā ir tā, ka kreditors pasūta Lindorff pakalpojumu un samaksā par šo pakalpojumu. Principā arī šādai sistēmai būtu jābūt Latvijā, bet nu Latvija ir muļķu zeme un šeit var ķert uz muļķi jebkuru vientiesi! Kāpēc lai nepelnītu uz muļķīšu rēķina!

Summējot visu-cenšaties parādus netaisīt un maksāt visus rēķinus laikā, bet ja misējas, tad vienojaties ar kreditoru par samaksu un tas jūs atbrīvos no kontakta ar šiem parādpiedzinējiem, kuru profesionālais līmenis ir ļoti apšaubāms!

Pievienot atbildi

Lejupielādēt failus

Sīkdatnes mūsu tīmekļa vietnē tiek izmantotas, lai darbu tajā padarītu draudzīgāku un efektīvāku lietotājiem. Lai nodrošinātu visu vietnes funkciju darbību, lūdzu noklikšķiniet uz „Pieņemt Sīkdatnes”. Plašākai informācijai iepazīstaties ar mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumiem un ar mūsu Personas datu apstrādes noteikumiem.

Pieņemt Sīkdatnes